Sport

Veste cruntă pentru Rafael Nadal după accidentarea de la Australian Open 2023. Cât va lipsi spaniolul

Rafael Nadal a fost învins în turul 2 la Australian Open 2023, dar marea problemă a spaniolului este că a părăsit terenul accidentat și va lipsi o perioadă din circuit.
19.01.2023 | 09:47
Veste crunta pentru Rafael Nadal dupa accidentarea de la Australian Open 2023 Cat va lipsi spaniolul
Rafael Nadal a fost învins în turul 2 la Australian Open 2023, dar marea problemă a spaniolului este că a părăsit terenul accidentat și va lipsi o perioadă din circuit. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tot mai multă lume vorbește despre retragerea ibericului, care are din ce în ce mai multe probleme de natură medicală, iar acest lucru s-ar putea petrece la Roland Garros.

Accidentare teribilă pentru Rafael Nadal la Australian Open 2023

Rafael Nadal nu a părut atât de afectat de înfrângerea în fața lui Mackenzie McDonald, scor 4-6, 4-6, 5-7, în turul 2 de la Australian Open 2023, cât mai degrabă de accidentarea care i-a dat mari bătăi de cap mai bine de jumătate din meci.

ADVERTISEMENT

Și avea de ce să-și facă atâtea griji, pentru că investigaţiile medicale au stabilit că ocupantul locului 2 în clasamentul ATP are o leziune de gradul 2 la muşchiul iliopsoas de la piciorul stâng și va lipsi de pe teren o perioadă importantă.

“Am făcut analize medicale după înfrângerea de ieri (n.r. – miercuri). RMN-ul arată o leziune de gradul 2 la muşchiul iliopsoas de la piciorul stâng. Acum urmează repaus şi fizioterapie antiinflamatoare. Perioada normală de recuperare este de şase până la opt săptămâni”, a scris Nadal, pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Principalele turnee pe care marele campion le va rata din cauza acestei accidentări sunt cele de la Dubai și Indian Wells, dar el ar putea să fie prezent la startul Mastersului de la Miami, care va începe la 22 martie.

Soția spaniolului a plâns în lojă

La finalul meciului cu Mackenzie McDonald, Rafael Nadal a susţinut o conferinţă de presă şi a vorbit despre problemele pe care le-a avut în partida din turul 2. Acesta a recunoscut că s-a gândit să se retragă în timpul setului al treilea, dar a explicat de ce nu a făcut acest lucru.

ADVERTISEMENT

În timpul meciului de pe Rod Laver Arena, camerele TV au filmat-o pe Maria Xisca Perello, care se afla în loja lui Rafael Nadal, la scurt timp după ce jucătorul de 36 de ani s-a accidentat. Soţia ibericului abia îşi ştersese lacrimile şi imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Rafael Nadal, ghinion imens la Australian Open

Nu este prima oară când Rafael Nadal are probleme la Australian Open. În 2010, ibericul s-a retras în meciul cu Andy Murray, din sferturile de finală, după o accidentare la genunchi. La ediţia următoare, Rafa a fost eliminat de David Ferrer, în aceeaşi fază, la capătul unui meci în care fostul număr 1 mondial a avut mari probleme fizice.

ADVERTISEMENT

La Australian Open 2013, Rafael Nadal a fost obligat să se retragă înainte de startul turneului, din cauza unui virus stomacal. În 2014, spaniolul a pierdut finala turneului, în faţa lui Stan Wawrinka, după o accidentare suferită la încălzire.

Rafael Nadal a avut probleme şi la Australian Open 2018, când a fost nevoit să se retragă în setul decisiv al sfertului cu Marin Cilic. Atunci, ibericul a acuzat o accidentare la şold.

ADVERTISEMENT