Sport

Fostul club al lui Ciprian Marica, aproape de desființare! A ajuns la datorii de 165 de milioane de euro

Schalke 04 este aproape de desființare! Clubul unde a jucat, printre alții, și Ciprian Marica este în colaps financiar din cauza datoriilor.
01.02.2024 | 16:26
Fostul club al lui Ciprian Marica aproape de desfiintare A ajuns la datorii de 165 de milioane de euro
Schalke 04, fostul club al lui Ciprian Marica, aproape de desființare // colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe locul 15 în liga a doua germană, Schalke 04 s-ar putea desființa dacă va retrograda în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. Lotul este tot mai slab, iar datoriile s-au adunat în dreptul „minerilor”.

Datorii de 165 de milioane de euro pentru Schalke 04!

„Următoarele șase luni vor fi vitale”, spune Karel Geraerts, antrenorul lui Schalke 04, club care a acumulat datorii de 165 de milioane de euro, după cum scriu jurnaliștii de la Sky Sport Germania.

ADVERTISEMENT

Schalke 04 este al patrulea cel mai titrat club de fotbal din Germania! A câștigat de șapte ori Bundesliga, fiind depășită doar de Bayern Munchen (33 de titluri), FC Nurnberg (9) și Borussia Dortmund (8).

Palmaresul lui Schalke 04 este unul extrem de amplu. Formația germană a triumfat și în Cupa UEFA în sezonul 1996-1997. În plus, are 5 Cupe ale Germaniei, o Supercupă a Germaniei și o Cupă a Ligii.

ADVERTISEMENT

Când a început declinul lui Schalke 04!

Fosta echipă a lui Ciprian Marica a retrogradat în liga a doua germană la finalul sezonului trecut. Dar trebuie amintit faptul că în sezonul 2018-2019 clubul german evolua în grupele Champions League cu Manchester City, FC Porto și Galatasaray. Ba chiar în sezonul 2010-2011 Schalke atingea semifinalele Ligii Campionilor, asta și pentru că avea fotbaliști precum Neuer, Rakitic, Draxler sau Escudero.

Declinul clubului a început odată cu plecarea unor jucători tineri precum Sane, Meyer, Goretzka, Kehrer sau Matip. Apoi a urmat demisia lui Clemens Tonnies, cel care era președinte la Schalke din 2001. Acesta și-a dat demisia din cauza scandalului privind condițiile angajaților săi dintr-una dintre companiile sale de carne în care exista un focar masiv de COVID în perioada pandemiei. Totodată, în sezonul 2019-2020 Schalke a stabilit și un record negativ de 30 de meciuri fără victorie.

ADVERTISEMENT

Marica, Deac și Andreas Ivan, românii de la Schalke 04!

În ultimii ani România a fost reprezentată de doar trei fotbaliști la Schalke 04. Este vorba despre Ciprian Marica, Ciprian Deac și Andreas Ivan.

Cel mai cunoscut din această listă rămâne Ciprian Marica. Atacantul român a jucat 52 de meciuri la Schalke 04 din 2011 până în 2013 și a marcat 9 goluri. Deac a ajuns în Germania în august 2010, dar nu s-a adaptat și a evoluat doar 5 meciuri, dintre care trei în Champions League.

ADVERTISEMENT

Andreas Ivan (29 de ani, aripă) a prins un singur meci pentru prima echipă a lui Schalke. Este însă o prezență constantă în cadrul echipei secunde a clubului. Acesta a ajuns la Schalke în iulie 2022 de la Rot Weiss Ahlen.

ADVERTISEMENT