Sport

Fostul medic al naționalei, anunț devastator pentru Olimpiu Moruțan! „Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare”

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale a României, a făcut un anunț șocant pentru Olimpiu Moruțan, pe care nu-l mai vede să revină la nivel înalt ca înainte.
24.04.2024 | 13:09
Fostul medic al nationalei anunt devastator pentru Olimpiu Morutan Putini au mai revenit in fotbal la un nivel bun dupa o astfel de accidentare
Pompiliu Popescu, anunț sumbru cu privire la Olimpiu Moruțan / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan s-a accidentat la ultimul meci al lui Ankaragucu, contra lui Beșiktaș, scor 0-0. Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei, a oferit mai multe detalii despre ce implică accidentarea sa.

Fostul medic al naționalei, anunț devastator pentru Olimpiu Moruțan!

Olimpiu Moruțan (24 de ani) și-a rupt tendonul ahilean, ceea ce l-ar putea ține pe bară pentru minim șase luni. Anunțul sumbru cu privire la accidentare este cel mai rău scenariu din cele propuse inițial, confirmat chiar de antrenorul lui.

ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu a discutat cu FANATIK despre accidentarea lui Olimpiu Moruțan, și a spus că puțini fotbaliști revin la nivel înalt. Medicul a oferit exemplul lui Mihai Roman, care a revenit la un nivel optim după o accidentare asemănătoare.

“Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare. A reușit să își revină Mihai Roman, care a avut tendonul ahilean rupt când juca la Toulouse. E foarte gravă accidentarea și e foarte complicată.

ADVERTISEMENT

Tendonul suportă o sarcină foarte mare la sprint, la frânare. După ce a fost rupt o dată există riscul să fie rupt din nou. Sau mai poți juca fotbal profesionist, dar la păcăleală, la alibi”, a declarat Pompiliu Popescu pentru FANATIK.

Olimpiu Moruțan va fi operat de urgență, aspect confirmat chiar de clubul lui, Ankaragucu. De asemenea, mijlocașul român va rata UEFA EURO 2024, iar Edi Iordănescu și FRF deja au reacționat.

ADVERTISEMENT

Mike Cestor, coșmar după accidentarea la tendon

Mike Cestor este un exemplu concret de fotbalist care nu a mai revenit niciodată la nivelul pre-accidentare. Congolezul s-a accidentat în octombrie 2020 și a revenit pe teren la 9 luni distanță, dar n-a mai confirmat niciodată.

Rămas la CFR Cluj pentru încă un an, fundașul central n-a mai oferit prestațiile bune de dinainte de accidentare. Apoi, acesta a fost cedat la FC Argeș, unde nu „a rupt gura târgului“, iar acum se află în lotul lui Radomiak, din Polonia.

ADVERTISEMENT

Congolezul nu dă semne mari de revenire, care a strâns în tricoul lui Radomiak doar 29 de meciuri într-un an jumătate. Accidentarea i-a lăsat urmări majore, însă diferența de vârstă ar putea fi decisivă pentru revenirea lui Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT