Sport

Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO 2024! Diagnostic crunt: stă pe bară cel puțin 6 luni! Reacția clubului. Update

Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav chiar înainte de EURO 2024, iar veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru mijlocașul de 24 de ani, care va fi operat curând.
24.04.2024 | 09:49
Olimpiu Morutan sa accidentat grav si va rata EURO 2024 Diagnostic crunt sta pe bara cel putin 6 luni Reactia clubului Update
Olimpiu Morutan pierde Euro după accidentarea din Turcia / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT
24-04-2024
08:08

Clubul confirmă diagnosticul crunt!

Ankaragucu, clubul pentru care joacă Olimpiu Moruțan, a oferit o primă reacție după accidentarea românului.

La examinarea jucătorului nostru Olimpiu Moruțan, care s-a accidentat și a părăsit terenul în meciul cu Beşiktaş JK, a fost detectată o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept. Fotbalistul nostru va fi operat cât mai curând posibil”.

Ankaragucu, echipa lui Olimpiu Moruțan, a dat piept cu Beșiktaș în prima manșă a semifinalelor Cupei Turciei. Scorul nu este important, ci faptul că Moruțan a ieșit accidentat grav în minutul 83, fiind înlocuit de Anastasios Chatzigiovanis.

Olimpiu Moruțan s-a accidentat singur

Olimpiu Moruțan s-a auto-accidentat, în urma unei sărituri la cap. Mijlocașul român de 24 de ani se pregătea să intercepteze o minge dintr-un aut bătut de adversar, dar săritură “l-a rupt”. Moruțan a fost scos pe targă, iar veștile nu sunt îmbucurătoare.

ADVERTISEMENT

Chiar după meci, veștile proaste au sosit rapid, iar jurnaliștii turci anunțau un scenariu sumbru pentru Moruțan. Presa turcă anticipa ruptura de tendon ahilean pe care Moruțan a suferit-o, care-l va ține departe de gazon. Astfel, românul va rata Campionatul European din Germania (14 iunie – 14 iulie).

”Dacă este vorba despre o ruptură a tendonului, recuperarea va dura aproximativ șase luni. Sper că nu este vorba despre asta, însă dacă este, este un jucător cu un caracter puternic și va reveni foarte puternic”, a spus antrenorul lui Ankaragucu, Emre Belozoglu, conform sabah.com

ADVERTISEMENT

Operație de urgență după accidentarea lui Moruțan

Deși planau dubii cu privire la accidentarea lui Moruțan, acesta chiar are ruptură a tendonului ahilean. Anunțul a fost făcut de Ankaragucu pe rețelele de socializare, care a spus că fotbalistul se va opera curând.

”În urma examinărilor medicale făcute asupra lui Olimpiu Moruțan, jucător care a ieșit accidentat în meciul cu Beșiktaș, s-a constatat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil”, a spus Ankaragucu pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, care era asteptat la Galatasaray, va petrece cel puțin șase luni pe bară, până când va putea reintra în circuitul echipei. Până atunci, operația jucătorului trebuie să fie una corectă, iar recuperarea trebuie luată etapizat pentru rezultate bune.

Vești proaste pentru Edi Iordănescu înaintea EURO

Veștile sunt extrem de proaste pentru Edi Iordănescu, care mai mult ca sigur l-a pierdut pe Moruțan pentru turneul final. Accidentarea îl va ține pe bară pe Moruțan cel puțin 6 luni, care are nevoie de o recuperare bună.

ADVERTISEMENT

Cum turneul final este la mai puțin de două luni distanță, planurile lui Edi Iordănescu au fost date peste cap. Nu doar Olimpiu Moruțan l-a încurcat pe Edi Iordănescu, dar și George Pușcaș, care s-a accidentat la Bari.

ADVERTISEMENT