News

Noi detalii despre starea deputatului Ion Ștefan. Fostul ministru, lovit de macara, transportat cu elicopterul în Capitală. Update

01.04.2021 | 10:22
Noi detalii despre starea deputatului Ion Stefan Fostul ministru lovit de macara transportat cu elicopterul in Capitala Update
ADVERTISEMENT

Deputatul Ion Ştefan, fostul ministru al Dezvoltării în guvernul Orban, a ajuns, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Ulterior, medicii au decis transferul de urgență la București. Acesta s-a făcut deja cu ajutorul unui elicopter.


Ion Ștefan, fostul ministru al Dezvoltării, transportat cu elicopterul în Capitală

UPDATE, 1 aprilie, ora 12:22 / Ion Ștefan, fostul ministru al Dezvoltării din Guvernul Orban care a suferit un accident grav în urmă cu o zi, a fost luat cu elicopterul SMURD şi dus la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, unde va avea parte de investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

Deputatul a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, după ce un braţ al unei macarale care efectua lucrări la hala sa industrială s-a rupt şi a căzut peste el.

Ion Ștefan se află în continuare în stare gravă, dar stabilă, este conștient și cooperant, potrivit medicilor, anunță Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

 A fost lovit de o macara și a căzut de la trei metri înălțime

Update, ora 20:50/ Poliţiştii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă”, potrivit News.ro.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul ca o persoana a fost accidentată în timp ce se afla în curtea unei societăţi comerciale de pe raza municipiului. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit, în timp ce o altă persoană manevra o automacara, intenţionând să mute un utilaj. Aceasta a fost transportată cu ambulanţă la o unitate medicală, în vederea primirii îngrijirilor necesare”, transmite IPJ Vrancea, conform hotnews.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Dezvoltării a ajuns la Spitalul Judeţean Focșani cu o rană deschisă la gambă. Starea este stabilă și  va fi dus la Spitalul Floreasca din București.


Știrea inițială/ Ion Ștefan ar urma să fie transferat în orele următoare la un spital din București, după ce i se vor face investigațiile preliminare.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a afirmat că starea lui Ion Ștefan este stabilă.

Două versiuni pentru accidentul lui  Ion Ștefan

Din păcate, colegul nostru, Ion Ştefan, a suferit un accident. În acest moment se află la spital, unde i se fac investigaţii amănunţite. Suntem alături de acesta şi de familia sa şi îi urăm multă sănătate şi însănătoşire grabnică”, a declarat Toma.

Potrivit Realitatea de Vrancea, accidentul ar fi avut loc într-o fabrică deținută de către fostul ministru al Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Balcanic Prod, din Focșani. Potrivit acestei variante, Ion Ștefan și-ar fi rupt piciorul nu din cauza unei căzături de la 3 metri înălțime, ci datorită unei macarale care s-ar fi prăbuși și, în cădere, l-a rănit pe Ion Ștefan. Acesta venise în hală pentru a verifica stadiul unor lucrări.

Ion Ștefan, un prosper om de afaceri, este cunoscut și cu porecla de „Grindă”, cu care s-a pricopsit când a încercat să explice de ce și-a făcut o ditamai casa, de 910 m². „Aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj”, spunea Ștefan în 2019.

ADVERTISEMENT