News

Fostul ministrul Sebastian Vlădescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, alături de Cristian Boureanu

15.06.2020 | 17:12
Fostul ministrul Sebastian Vladescu trimis in judecata pentru fapte de coruptie alaturi de Cristian Boureanu
Procurorii DNA au emis un comunicat prin care au explicat motivele care au dus la acuzarea celor doi. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea procesului în care Constantin Dascălu, Mircea Ionuț Costea, Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu sunt acuzați de fapte de corupție.

Decizia magistraților nu este, însă, definitivă, și poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT

Fostul Ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul care vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată București – Constanța.

Sebastian Vlădescu trimis în judecată alături de Cristian Boureanu, pentru fapte de corupție

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Dascălu, alături de fostul angajat al Ministerului Finanțelor, Ionuț Costea, dar și de Cristian Boureanu au fost la rândul lor trimiși în judecată.

ADVERTISEMENT

Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela, Boureanu Cristian Alexandru şi Dascălu Constantin”, au decis magistrații, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

DNA a anunțat trimiterea în judecată a fostului ministru Vlădescu în noiembrie 2019, în stare de libertatea. Motivul invocat, luare de mită și trafic de influență, într-un dosar care vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată București – Constanța.

Vlădescu ar fi primit mită 20 de milioane de euro, între 2005 și 2017

Conform Pro Tv, fostul ministru Sebastian Vlădescu a săvârșit o serie de infracțiuni de corupție în perioada 2005 – 2017, în special plăți în valoare de 20 de milioane de euro către o companie străină, cu titlu de comisioane, unor oficiali români. Întregul demers are legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

ADVERTISEMENT

Fostul deputat Cristian Boureanu este trimis în judecată în același dosar, fiind acuzat de trafic de influență. Mircea Ionuț Costea, fost director Eximbank este acuzat de trafic de influență și complicitate la luare de mită și Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru luare de mită.

Josef Hornegger, un om de afaceri trimis în judecată în luna martie, a recunoscut că a dat mită mai multor oficiali români, printre care și Sebastian Vlădescu.

ADVERTISEMENT
Tags: