News

Fostul polițist Eugen Stan, condamnat pentru pedofilie. Sentința este definitivă

30.10.2020 | 13:21
Fostul politist Eugen Stan condamnat pentru pedofilie Sentinta este definitiva
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București l-a condamnat pe fostul polițist Eugen Stan la 20 de ani de închisoare într-un dosar de pedofilie și agresiune sexuală. Decizia este definitivă și majorează cu un an sentința dată pe fond a Judecătoriei Sectorului 6.

„Polițistul pedofil”, așa cum a fost denumit în spațiul public, a agresat în 2018 doi fraţi, o fetiţă în vârstă de 5 ani şi un băiețel de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a mărturisit ulterior procurorilor că s-a învoit de la muncă în ziua respectivă pentru a rezolva anumite probleme personale și, în timp ce vizita un prieten, i-a observat pe copii. De altfel, și-a recunoscut parțial faptele.

Eugen Stan, condamnat la 20 de ani de închisoare. Este acuzat de pedofilie și agresiune sexuală

M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă, iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă.

ADVERTISEMENT

Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, a declarat fostul polițist, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii care au instrumentat acest dosar.

În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, se mai arată în rechizitoriu.

Cazul a declanșat un scandal uriaș în cadrul Poliției Române

Opinia publică a reacționat extrem de dur la acea vreme și a ridicat mari semne de întrebare cu privire la modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană, mai ales că Eugen Stan nu a fost la prima abatere de acest gen.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la nivelul MAI s-a decis ca în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române să fie demarată o anchetă. Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a solicitat ca 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care şi fostul inspector general Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI), să fie cercetați disciplinar.

ADVERTISEMENT