News

Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin a fost rănit în Donețk. Ucrainenii i-au stricat petrecerea de la aniversarea a 59 de ani

Dmitri Rogozin, fostul vicepremier al Rusiei, a fost rănit de un șrapnel la petrecerea dată cu ocazia împlinirii a 59 de ani.
22.12.2022 | 12:15
Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin a fost ranit in Donetk Ucrainenii iau stricat petrecerea de la aniversarea a 59 de ani
Fostul vicepremier Dmitri Rogozin/ Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dmitri Rogozin, fost vicepremier al Rusiei și fost șef al agenției spațiale Roscosmos, a fost rănit într-un bombardament de artilerie lansare asupra orașului Donețk de către armata ucraineană, informează EFE, preluată de Agerpres.

Sunt rănit. O bucată şrapnel de 3×4 milimetri mi-a intrat deasupra omoplatului drept. Va fi nevoie de operaţie. Mai multe persoane aflate lângă mine au fost şi ele rănite”, a scris Dmitri Rogozin pe canalul de Telegram, după bombardamentul din timpul nopții de miercuri spre joi.

ADVERTISEMENT

În același bombardament a fost rănit și premierul republicii separatiste Donețk, Vitali Hoțenko, acesta din urmă refuzând spitalizarea.

Potrivit unor postări de pe rețelele de socializare, Rogozin organizase o petrecere în restaurantul hotelului în care se afla, cu ocazia împlinirii a 59 de ani, însă fostul vicepremier susține că era o întâlnire de lucru cu oficialii locali.

ADVERTISEMENT

Era o reuniune de lucru (…) după întoarcerea dintr-o vizită la una dintre unităţile de voluntari. Am stat în acest hotel în toate aceste luni şi în opt ani duşmanul nu a atacat niciodată acest loc”, a scris Rogozin.

Acesta susține că artileria ucraineană ar fi avut informații exacte legate de locul întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Au fost mai multe puncte de impact, inclusiv în locul în care ne aflam”, a precizat demnitarul rus.

Dmitri Rogozin a fost vicepremier în guvernul de la Moscova între 2011 și 2018, an în care Vladimir Putin l-a desemnat ca șef al Roscosmos. Rogozin a condus această instituție până în luna iulie a acestui an.

ADVERTISEMENT

În toamna trecut, el a anunțat formarea unui grup de consilieri militari, intitulat „Lupii țarului”, pentru a sprijini trupele republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT