Fotbal intern

Fotbaliştii lui Hagi, speriaţi de coronavirus. Virgil Ghiţă: „Am fost destul de panicat“. Cât costă o săptămână de cantonament la Iaki

16.05.2020 | 11:29
Fotbalistii lui Hagi speriati de coronavirus Virgil Ghita Am fost destul de panicat Cat costa o saptamana de cantonament la Iaki
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a speriat jucătorii de la Viitorul. Virgil Ghiţă a recunoscut faptul că s-a temut să nu se îmbolnăvească. Şi nu a fost singurul. Colegii lui au gândit la fel.

Jucătorii de la Viitorul s-au temut de COVID-19. „Cu toții am avut un mic sentiment de panică“

Viitorul, ca toate celelalte echipe din Casa Pariurilor Liga 1, se pregăteşte de reluarea antrenamentelor, după ce măsurile de relaxare au fost comunicate. La fel şi protocolul care trebuie respectat.

ADVERTISEMENT

Fotbaliştii sunt nerăbdători să revină pe teren şi sunt siguri că trebuie să se reia campionatul, dar numai dacă se respectă toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii.

„Cred că, la început, cu toții am avut un mic sentiment de panică. Și eu l-am avut. Eram puțin panicat și speriat. Îmi era frică să nu iau și eu virusul. Pe parcurs am văzut că, dacă respect regulile, nu mi se poate întâmpla nimic. Totuși, la început am fost destul de panicat“, a mărturisit fundaşul Virgil Ghiţă la antenasport.ro.

ADVERTISEMENT

„Dacă vom face testele și totul va fi în regulă, nu văd de ce să nu începem. Trebuie să terminăm acest campionat. Domnul Hagi este un perfecționist și cred că vom putea să respectăm orice regulă. Acest sezon va fi greu până o să reușim să ne obișnuim“, este de părere jucătorul.

Iaki, locul de cantonament. Costuri: 25-30.000 de euro pe săptămână

În ceea ce priveşte locul de cantonament, Gică Hagi, patron-antrenor la Viitorul, a ales drept cartier general propriul hotel Iaki din Mamaia. Fotbaliştii săi nu vor avea voie să iasă din camere cu excepţia deplasării la antrenamente.

ADVERTISEMENT

„Probabil că noi va trebui să stăm într-o aripă separată de la Iaki, unde să avem siguranţa că este, într-adevăr, un cantonament izolat. După calculele noastre, o săptămână de cantonament ne va duce în jurul a 25-30.000 de euro. O săptămână. Dacă vor fi două, va fi dublu. Dacă vor fi trei, înmulţim cu trei. Și tot așa…

Programul este în felul următor: antrenament, cameră şi nimic altceva. Tu crezi că e posibil aşa ceva? Crezi că un jucător, un om poate să reziste patru săptămâni să stea numai şi numai în casă şi să iasă două ore pe zi, la antrenament? Crezi că e normal aşa ceva? Nu au voie jucătorii să iasă în holul hotelului, nu au voie să iasă în barul hotelului, nu au voie să se plimbe prin curtea hotelului. Trebuie să stea în cameră şi numai în cameră.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne gândim şi la jucători, că nu pot sta în cantonament la nesfârşit. Au familii, au copii şi una este când vii în cantonament cu o zi înaintea meciului cu un anumit spirit, cu un anumit entuziasm de acasă, şi alta e când stai o lună şi de-abia aştepţi să se termine cantonamentul, să treacă meciurile, să te duci să îţi vezi copiii şi familia“, a descris Gică Popescu, preşedintele Viitorului, planul de lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: