News

Foto. Bebelușul care cântărea cât un măr la naştere a ajuns acasă. “O rază de speranță în mijlocul pandemiei”

Kwek Yu Xuan avea doar 212 grame când s-a născut, greutatea unui măr, și măsura 24 cm lungime.
09.08.2021 | 15:08
Foto Bebelusul care cantarea cat un mar la nastere a ajuns acasa O raza de speranta in mijlocul pandemiei
ADVERTISEMENT

O fetiță, considerată cel mai mic bebeluș din lume la naștere a fost externată dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv.

Bebelușul care cântărea cât un măr a ajuns acasă după 13 luni în spital

Kwek Yu Xuan, care a fost născută la puțin sub 25 de săptămâni de sarcină, avea doar 212 grame când s-a născut și măsura 24 cm lungime.

ADVERTISEMENT
Bebelușul care cântărea cât un măr a ajuns acasă după 13 luni în spital
Bebelușul care cântărea cât un măr a ajuns acasă după 13 luni în spital Foto: BBC

Anterior, deținătorul recordului a fost o fetiță din SUA care a cântărit 245 grame la naștere în 2018, potrivit Registrului celor mai mici bebeluși de la Universitatea din Iowa.

Mama lui Yu Xuan a născut-o prin cezariană de urgență cu patru luni mai devreme după ce a fost diagnosticată cu preeclampsie – tensiune arterială periculoasă care poate afecta organele vitale și poate fi fatală atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

ADVERTISEMENT

Yu Xuan cântărește acum 6,3 kilograme.

Fetița avea o „șansă limitată de supraviețuire”, potrivit Spitalului Național Universitar din Singapore (NUH) unde s-a născut.

“În ciuda șanselor, cu complicații de sănătate prezente la naștere, ea a inspirat oamenii din jurul ei cu perseverență și creștere, ceea ce o face un bebeluș COVID-19 extraordinar – o rază de speranță în mijlocul frământărilor”, a spus spitalul într-un comunicat citat de BBC.

ADVERTISEMENT

În timpul petrecut în spital, Yu Xuan a primit mai multe tipuri de tratament și s-a bazat pe diferite tipuri de aparate pentru a supraviețui.

Medicii spun că sănătatea și dezvoltarea ei au progresat bine sub îngrijirea lor și că acum este suficient de bine pentru a fi externată.

ADVERTISEMENT

Yu Xuan are încă boli pulmonare cronice și va avea nevoie de ajutor pentru respirație acasă. Cu toate acestea, medicii NUH spun că se așteaptă să se îmbunătățească cu timpul.

Mama ei, Wong Mei Ling, a declarat presei locale că nașterea și dimensiunea lui Yu Xuan au venit ca un șoc deoarece primul ei copil – un băiat de patru ani – a fost născut la termen.

Părinții lui Yu Xuan au putut să-și plătească lunga ședere în spital printr-o campanie de crowdfunding în cadrul căreia s-au strâns 270.601 dolari americani.

ADVERTISEMENT