News

Foto. Ce s-a mai întâmplat cu Georgiana, tânăra care a câștigat un milion de euro după ce și-a pierdut o mână într-un accident

O tânără din Năvodari a primit în 2014 despăgubiri record de la stat după ce și-a pierdut o mână ca urmare a unui accident rutier. Georgiana a ajuns din nou în fața judecătorilor, într-un alt proces.
03.08.2021 | 13:08
Foto. Ce s-a mai întâmplat cu Georgiana, tânăra care a câștigat un milion de euro după ce și-a pierdut o mână într-un accident Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

26 decembrie 2006, a doua zi de Crăciun. La 34 de kilometri de Brașov, pe un drum național, mașina în care se aflau Ionuț și prietena lui, Georgiana, din Năvodari, derapa și intra violent în parapet. Din cauza intervenției târzii a doctorilor, brațul drept al Georgianei, străpuns de un fier contorsionat la nivelul cotului, a trebuit să fie amputat de urgență.

Opt ani mai târziu, după lupte grele și aproape interminabile cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Georgiana Ghegeliu reușea imposibilul în instanță, obținând despăgubiri de la stat în valoare de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Accidentul teribil a suprins-o dormind pe Georgiana, dar amintirea clipei care i-a schimbat soarta a fost recompusă de fată, care a dezvăluit ce a simțit în acele momente cumplite, când se întorceau spre casă după o vacanță petrecută la Sovata.

Georgiana a trebuit să ia totul de zero după ce a rămas fără braț

”Fusesem cu prietenul meu la munte, ca să facem Sărbătorile. Era a doua zi de Crăciun, ora 11.00, şi plecasem de la Sovata, urma să ajungem la Constanţa. Eu adormisem, dar m-am trezit brusc şi am văzut o maşină în faţa noastră. Cred că o perioadă scurtă de timp mi-am pierdut cunoştinţa. Apoi, îmi amintesc că ţipam şi că voiam cu disperare să ies din maşină. Nu simţeam nicio durere. Prietenul meu, care şi-a păstrat calmul, îmi spunea mereu: respiră, respiră, nu adormi şi apoi mi-a legat braţul cu o cârpă”,

ADVERTISEMENT

a declarat atunci Georgiana.

Georgiana a povestit la vremea respectivă ce s-a întâmplat după accident. ”Mi s-a zis că mai întâi a venit Poliţia la faţa locului. Nu ne-au acordat primul ajutor, ci dirijau traficul. Am înţeles că ambulanţa a venit foarte târziu, după vreo oră. Noi nu ştiam unde ne aflăm, şi cred că prietenul meu le-a dat greşit adresa. Acum mă întreb de ce poliţiştii nu au dat adresa corectă sau ei or fi sunat a doua oară… nu ştiu. Cert este că, dacă ambulanţa ajungea la timp, poate medicii reuşeau să-mi salveze mâna“, mărturisea tristă tânăra.

Pentru Georgiana, anii care au urmat tragicului incident s-au dovedit pe alocuri infernali. Tânăra a trebuit să ia totul de la zero și să învețe să trăiască așa, fără brațul drept. Scrisul, îmbrăcatul, gătitul, chiar și banalul prins al părului deveniseră brusc probleme pentru fata care rămăsese fără mâna dreaptă.

ADVERTISEMENT

Georgiana a terminat Dreptul și s-a măritat cu un rugbyst

Dar Georgiana nu a renunțat, terminând între timp și Facultatea de Drept, un mai vechi vis. Și-a depășit chiar și temerile născute din drama vieții ei, cum ar fi mersul la plajă sau purtatul tricourilor. Și are grijă în continuare de sănătate, pentru că accidentul care i-a marcat destinul i-a provocat și alte traumatisme, lovituri la cap și coaste fracturate, care trebuiesc ținute sub control strict.

După accident, și viața sentimentală a Georgianei s-a schimbat. Tânăra din Năvodari s-a despărțit de prietenul ei și s-a îndrăgostit apoi de Adrian, un rugbyst din Galați. În toamna lui 2018, Georgiana și Adrian și-au unit destinele în cadrul unei ceremonii pe plajă, la care au fost invitați doar familiile și prietenii apropiați.

ADVERTISEMENT

În prezent, Georgiana are proces cu un service auto

În ciuda faptului că are la dispoziție o sumă uriașă pentru un om simplu, Georgiana nu a făcut cheltuieli extravagante și a rămas cu picioarele pe pământ. Este fericită alături de soțul ei, cu care recent a fost și naș de botez pentru copilul unor buni amici.

Din păcate pentru Georgiana, în toamna lui 2019 a trebuit să ajungă din nou în fața judecătorilor, de această dată într-un proces cu un service auto din Constanța. În decembrie anul trecut, Judecătoria Constanța a decis ca Georgiana să achite suma de 21496 lei către service-ul respectiv, dar tânăra a făcut apel, care are următorul termen în octombrie 2021.

ADVERTISEMENT