News

Foto. Haos la metrou: trenurile au întârzieri mari, oamenii se înghesuie în stațiile neîncăpătoare

Haos total la metroul bucureștean, unde trenurile întârzie chiar și 18 minute, din cauza problemelor financiare ale Metrorex. Oamenii stau în stație ”ca sardinele în conservă” și rateză tren după tren.
19.07.2022 | 12:40
Aglomerație la metroul bucureștean, din cauza întârzierilor Metrorex. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Canicula și Covid-19 sunt doar două dintre problemele mari pe care bucureștenii le au în aceste zile. Asta, pentru că metroul bucureștean a ajuns să întârzie chiar și 18 minute, conform unui anunț Metrorex. Asta, la orele de vârf când oamenii se calcă în picioare în stație pentru a prinde un loc spre următoarea destinație.

Trenurile Metrorex întârzie 18 minute

Metrorex a anunțat că trenurile vor ajunge în stație cu întârziere, timpii de așteptare pe unele magistrale ajungând chiar la 18 minute.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț publicat de companie, pe magistrala I intervalul de urmărire la orele de vârf e de minimum 12-14 minute. Pe magistrala II timpul de așteptare e de 10 minute, pe magistrala III de 12-14 minute, iar pe magistrala IV de 7-10 minute.

Timpii de așteptare pe magistrala V sunt de 9-10 minute pe relația Eroilor – Romancierilor și 18 minute pe Romancierilor – Valea Ialomiței / Râul Doamnei.

ADVERTISEMENT

Metrorex s-a rezumat să spună că face tot ce e posibil pentru a limita ”disconfortul creat”, asta în condițiile în care datoriile de 170 de milioane de lei către firma care asigura mentenanța garniturilor de tren sunt prea mari, conform Digi 24.

Compania Alstom a anunțat, deja, că nu va mai oferi mentenanța a 50% din trenuri, astfel că timpii de așteptare în stație au crescut semnificativ.

ADVERTISEMENT

Călătorii sunt extrem de nemulțumiți de situația creată, mai ales că întârzierea trenurilor înseamnă că mulți dintre ei ratează trenul spre destinație și sunt nevoiți să aștepte următorul tren.

Ne cerem scuze pentru imposibilitatea respectării graficului de circulație”, zice Metrorex. Trenurile circulă la 10-14 minute, oamenii stau ca sardinele-n conservă. Au trecut deja 4 trenuri de care nu m-am putut apropia. Metrorex a decis că îi e imposibil să își regleze problemele, adică sa fie un bun administrator de afacere și de conturi și să își plăteasca datoriile. Ce contează că bucureștenii se înghesuie să ajungă într-un tren? Leafa merge, bonusul vine, gușații sunt imposibil de clintit. #bucurestimonamour #metrorex #inertie”, a scris o tânără.

ADVERTISEMENT

Crește numărul cazurilor de Covid? Stați liniștiți! La metrou se iau măsuri pentru distanțarea socială!”, a completat un alt cetățean nemulțumit.

Metrorex crede că datoriile vor fi plătite la următoarea rectificare bugetară, între timp salariile angajaților vor fi majorate cu 7.5% începând cu luna august. Alstom s-a plâns că Metrorex îî datorează suma echivalentă pentru un an de servicii prestate.

ADVERTISEMENT
Tags: