News

Fratele gravidei care a murit la Botoșani îl arată cu degetul pe medicul de gardă: ”A procedat foarte urât”

Fratele Alexandrei, femeia gravidă care a murit cu zile într-un spital din Botoșani, este extrem de dezamăgit de modul în care s-au comportat medicii.
02.09.2023 | 20:54
Fratele gravidei care a murit la Botosani il arata cu degetul pe medicul de garda A procedat foarte urat
Fratele gravidei care a murit la Botoșani îl arată cu degetul de gardă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alexandra Ivanov a zăcut pe un pat de spital timp de 7 ore și a murit în urma unui avort spontan, timp în care a fost ignorat de medicii din acest spital, în special de medicul care era de gardă în acel moment. Vlad Miron îi reproșează medicului de gardă lipsa de empatie și faptul că pur și simplu a lăsat-o pe fată să moară.

Fratele gravidei care a murit la Botoșani îl arată cu degetul pe medicul de gardă

Medicul respectiv este acum suspect în cazul morții Alexandrei, și a fost audiat vineri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava timp de șase ore. Între timp procurorii au descins la domiciliile medicilor implicați în acest caz, după care au cerut expertize de la Colegiul Medicilor Botoșani, la DSP și Spitalul Județean Botoșani.

ADVERTISEMENT

Constantin Didi Moșneguțu, medic de familie și președinte al Colegiului Medicilor din Botoșani a anunțat că dosarul se află la Comisia de Jurisdicție a instituției. Între timp, noul manager al Spitalului Județean Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a transmis că medicul suspect a fost suspendat timp de 60 de zile.

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, le cere medicilor să dea dovadă de mai multă empatie și să nu mai lase și alți pacienți să moară degeaba pe paturile de spital. ”Am simţit cumva că legea începe să-şi facă treaba, eu chestia asta, că ea o să fie suspectă, eu de la început ştiam că o să se întâmple asta, îmi închipuiam eu, asta trebuia să se întâmple de la început.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că ea, conform declaraţiei că a impus să i se suspende restricţia de a practica, prin chestia asta îmi dau seama că ea încă se consideră nevinovată şi ea încă nu realizează ce a făcut, mă gândesc eu prin chestia asta. A procedat foarte urât, ea nu s-a dus să o vadă, ea nu a făcut nimic, ea nu şi-a dat niciun interes, nu şi-a dat nimic, e un fel de lipsă de profesionalism, eu aşa pot să o numesc.

Dacă şi raportul spune că ea nu a fost acolo, mesajele destul de clare, martorii spun acelaşi lucru, ce vrem mai mult de atât? În primul rând ar trebui mai mulă empatie din partea medicilor, a asistenţilor, să vorbească frumos cu pacienţii, să fie trataţi ca nişte oameni nu ca nişte animale.

ADVERTISEMENT

Când li se cere ajutorul, sau , ei normal ei nici nu ar trebui să se insiste să ceară ajutorul, pacienţii ar trebui din start să aibă parte de ce este mai bun în spital, de ajutor, de tot ce trebuie, nu ar trebui să implore ei ca să primească ajutor, ei ar trebui din start trataţi cum se cade când ajung în spital pentru că omul se duce la spital ca să se facă bine, nu ca să fie omorât”, a declarat bărbatul pentru News.ro.

La rândul său, șeful Colegiului Medicilor din Botoșani, Constantin Didi Moșneguțu, a anunțat că nu poate oferi prea multe detalii referitoare la anchetă. ”În acest moment dosarul respectiv se află la comisia de jurisdicţie, nu ştiu în ce stadiu este deoarece eu nu fac parte din această comisie şi oricum, fiind o anchetă în desfăşurare, nu pot să vă dau detalii, însă probabil se adună toate documentele medicale, toate actele relevante, va urma o audiere a celor implicaţi, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

În presă nu s-a scris că nu a primit îngrijire medicală, s-a scris că nu a fost consemnată în documentele medicale, este o mică diferenţă. Probabil dacă au fost îngrijiri medicale nu au apucat să le consemneze în actele medicale, eu aşa văd lucrurile, dar, v-am spus, nu ştiu, pentru că nu am acces la aceste documente. După finalizarea dosarului Comisia de Jurisdicţie va înainta dosarul spre Comisia de Disciplină Botoşani pentru judecată. Este o comisie independentă de Colegiul Medicilor Botoşani, nu este în subordinea Colegiului Medicilor”, a explicat medicul, potrivit sursei citate.

Managerul spitalului, Monica Adăscăliței, a declarat că se vor face eforturi ca astfel de cazuri să nu mai existe. ”În momentul de faţă medicul care este anchetat în cazul de la maternitate este suspendat timp de 60 de zile, conform deciziei managerului din momentul respectiv. În momentul de faţă este o anchetă desfăşurată de organele de cercetare penală, şi sunt anchetele care sunt în comisiile de specialitate, comisia de disciplină, de etică, ancheta se desfăşoară conform procedurilor iar Spitalul Judeţean a pus la dispoziţie tot ce s-a solicitat de către organele de anchetă, tot ce înseamnă documente şi declaraţii”, a explicat noul manager al spitalului.

Ce s-ar putea schimba, însă, la Maternitatea din Botoșani? Potrivit managerului, vor exista ”schimbări radicale din punctul de vedere al organizării”. Sunt discutate deja proceduri și protocoale menite să crească calitatea actului medical prin analize și investigații suplimentare, dar și o monitorizare mai atentă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici