News

Oamenii s-au răzbunat pe medicul de gardă în noaptea când a murit Alexandra. Cabinetul privat a fost vandalizat

Cazul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit cu zile într-un spital din Botoșani, a revoltat foarte mulți oameni în Botoșani și în țară.
25.08.2023 | 10:07
Oamenii sau razbunat pe medicul de garda in noaptea cand a murit Alexandra Cabinetul privat a fost vandalizat
Oamenii s-au răzbunat pe medicul de gardă în noaptea când a murit Alexandra. Cabinetul privat a fost vandalizat
ADVERTISEMENT

Astfel, cabinetul privat al medicului de gardă Mariana Pitrop, din noaptea în care fata a murit în spital, a fost vandalizat. Cetățenii nemulțumiți au spart geamurile acestui cabinet și au scris pe fațada imobilului ”Nu am aer” și au semnat ”Alexandra”. Conform presei locale, pe ușa de acces la cabinet oamenii sunt înștiițați că medicul se află în concediu.

Oamenii s-au răzbunat pe medicul de gardă în noaptea când a murit Alexandra

”Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanță neagră. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

ADVERTISEMENT

Cazul revoltător al fetei care a murit cu zile la Maternitatea din Botoșani i-a revoltat pe oameni, care au ieșit în stradă în fața spitalului în fiecare seară, în număr foarte mare. Cu toate acestea, unii medici au o atitudine revoltătoare, cum este și cazul unei doctorițe care i-a certat pe protestatari și i-a făcut ”animale”.

”Nu mă interesează! Țipați ca niște animale!”, a răbufnit medicul, moment în care a inflamat și mai mult spiritele. ”Cum poți spune așa ceva? Noi, animale? Dar voi ce sunteți? Mai animale!”, a răspuns o femeie, vizibil nervoasă, din mulțime. În urmă cu o săptămână, Alexandra ajungea la Maternitatea din Botoșani cu dureri.

ADVERTISEMENT

Era însărcinată în luna a treia, însă medicii au ignorat-o toată noaptea deși s-a plâns că are dureri cumplite. I-au pus o perfuzie și i-au făcut un set de analize, după care au lăsat-o să aștepte ”până dimineața” când ar fi ajuns la spital medicul care o cunoștea. Între timp, medicul aflat de gardă nu s-a obosit să o ajute, probabil pentru că dormea.

Disperată, femeia de 25 de ani trimitea mesaje familiei prin care anunța că se simte foarte rău și că e ignorată de toată lumea. ”Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale”, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani Medicii.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei infecții provocate de sarcină. A fost demis în urma acestui caz scandalos managerul interimar al Spitalului Județean Botoșani. Totodată, a fost cerută oficial demisia medicului curant și a celui de gardă care nu au dat dovadă de empatie față de gravida care avea nevoie de ajutor.

”Acest eveniment nu cred că a fost atât de mult legat mai degrabă de o eroare medicală, cât de o lipsă de interes şi empatie. Este clar că lipsa de inacţiune a afectat serios siguranţa acestei femei tinere care, din păcate, dincolo de faptul că a murit, a lăsat şi trei copii fără mamă”, a declarat și ministrul sănătății Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

”Ei spun că au făcut tot ce au putut. Cum poți spune asta când vezi că fata aia te imploră să îi faci ceva și tu să îi spui să aștepte medicul curant? Și un criminal cred că mai are milă câteodată. Singura care a încercat să facă ceva pentru ea a fost o asistenta de gardă. A sunat medicii, i-a făcut un calmant, s-a dus la cabinetul doctoriței și ea a dat-o afară din cabinet”, s-a plâns, revoltat, fratele Alexandrei.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților