News

Curtea de Apel aprobă extrădarea fraților Tate. Cei doi, puși în libertate până la finalizarea procesului din România. Update

Frații Tate au fost reținuți din nou. De această dată însă, Marea Britanie a emis mandate europene de arestare pe numele lor.
12.03.2024 | 17:21
Curtea de Apel aproba extradarea fratilor Tate Cei doi pusi in libertate pana la finalizarea procesului din Romania Update
Frații Tate au fost reținuți din nou. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
12-03-2024
15:28

Curtea de Apel București, decizie în cazul fraților Tate

Curtea de Apel Bucureşti a anunțat verdictul în cazul fraților Tate. Judecătorii din București au dispus, marţi, punerea în aplicare a mandatelor de arestare emise de autorităţile judiciare din Marea Britanie pe numele acestora.

Pe de altă parte, judecătorii din Capitală au decis amânarea extrădării celor doi frați. Ei sunt vizați de un proces care se desfășoară la Tribunalul București, în care au fost trimiși în judecată de DIICOT.

Ei pot fi extrădați abia după finalizarea acelui proces. Până când își vor rezolva cazul din România, instanţa a hotărât punerea lor în libertate. Decizia este executorie. De notat că verdictul Curții de Apel București poate fi contestat.

Frații Tate au fost reținuți din nou. Potrivit ultimelor informații, Andrew și Tristan Tate ar fi fost ridicați noaptea trecută, din Ilfov, în baza unor mandate europene de arestare emise de Marea Britanie.

Frații Tate au fost reținuți din nou

Surse Antena 3 CNN au dezvăluit că mandatele europene emise de Marea Britanie vizează infracțiuni sexuale, dar și trafic de persoane. Totodată, sursa citată precizează că frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că se pare că cei doi sunt cercetați pentru fapte similare pentru care au fost trimiși în judecată și în România. Cum au fost reținuți frații Tate? În baza mandatelor europene emise de marea Britanie, Andrew și Tristan Tate ar fi fost ridicați noaptea trecută din Ilfov.

Ulterior, ei au ajuns în arestul Poliției Capitalei. Mai departe, în cursul zilei de astăzi, cei doi vor ajunge la Curtea de Apel București. Acolo, instanța poate să admită ori să respingă arestarea lor preventivă, având la bază solicitarea făcută de Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a emis mandate europene de arestare pe numele lor

Antena 3 CNN precizează că Marea Britanie a solicitat trimiterea și cercetarea lor acolo. În ceea ce privește acuzațiile aduse la adresa celor doi, se pare că situația diferă în cazul acestora.

Mai exact, Andrew Tate a mai fost cercetat în Marea Britanie. În cazul lui au existat cel puțin două plângeri. Acestea erau de altfel identice cu cele din România, însă ulterior, dosarele au fost clasate.

ADVERTISEMENT

După ce frații Tate au fost reținuți, Poliția a transmis la rândul ei un comunicat în acest sens. Se pare că cei doi au fost săltați aproape de miezul nopții în baza mandatelor europene de arestare.

”La data de 11 martie, în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză.

Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B”, se arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT