Sport

FRF, adio din partea jucătorului român de la Real Madrid: „E o imensă onoare“!

FRF pare specializată în a nu convinge tinerii cu pașaport dual să joace pentru națională, poate din prisma rezultatelor mai slabe ale naționalei comparativ cu trecutul.
19.04.2024 | 20:56
FRF adio din partea jucatorului roman de la Real Madrid E o imensa onoare
Românul de la Real Madrid, pierdut de FRF pentru naționala Spaniei / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Globalizarea fotbalului a adus probleme majore pentru naționalele cu jucători care dețin pasaporturi duale. Este și cazul naționalei României, care a pierdut multiple talente la grupele de juniori în detrimentul unor naționale mai bune.

Românul de la Real Madrid nu mai vrea în România

Raul Andrei Perțea are vârstă de 14 ani, dar deja este căpitanul lui Real Madrid pentru secția U15 de juniori. Românul este născut la Toledo din părinți români, și a ales să accepte convocarea naționalei Spaniei.

ADVERTISEMENT

Cariera jucătorului este abia la început, dar are deja 9 ani petrecuți în curtea celor de la Real Madrid. Mijlocașul chiar a și semnat prelungirea contractului recent și ar putea ajunge într-o bună zi la seniorii „galacticilor“.

Raul Perțea a acceptat convocarea naționalei Spaniei U15 pentru un turneu amical din Murcia. Romanul va întâlni naționalele omonime ale Hong Kong (23 aprilie) și Scoției (25 aprilie) în „Supa Cupa Pinatar“.

ADVERTISEMENT

Raul Perțea a postat o fotografie în tricoul „Furiei Roja“ pe Instagramul personal, alături de un mesaj de mulțumire pentru convocare: „Convocarea la naționala Spaniei e o imensă onoare. Vă mulțumesc pentru încredere”.

Deja debutase pentru naționala României

Raul Perțea a debutat și pentru naționala României U15 anul trecut, unde a bifat două prezențe în tricoul „tricolorilor“ mici. Căpitanul celor de la Real Madrid a bifat câte 60 de minute în două jocuri de pregătire.

ADVERTISEMENT

Perțea a jucat contra naționalei Moldovei U15 de două ori, pe 7 și 9 octombrie 2023. Partidele s-au terminat cu scorul de 1-1 și 6-1 pentru „tricolorii“ mici. În cele două partide a și înscris un gol.

Tânărul de doar 14 ani a primit cu bucurie și convocarea în naționala României, pe care a postat-o pe Instagram. Mesajul tânărului a fost unul entuziasmant la acea vreme: „Sunt fericit să încep această nouă provocare”.

ADVERTISEMENT

România nu se află la primul jucător pierdut, unde FANATIK a prezentat mai multe cazuri de jucători pierduți. Cel mai recent este un alt Raul, anume Raul Vancea, fundaș stânga, ce joacă pe un post problematic naționalei, care a debutat pentru Anglia U18.

ADVERTISEMENT