Sport

FRF aproape de a pierde un nou fotbalist eligibil pentru naționala României! Tânărul a debutat deja pentru vecinii maghiari

Federația Română de Fotbal este aproape de a pierde un nou fotbalist cu cetățenie multiplă, care deja a ales să debuteze pentru Ungaria, ceea ce ar fi un alt nou caz.
21.03.2024 | 18:00
FRF aproape de a pierde un nou fotbalist eligibil pentru nationala Romaniei Tanarul a debutat deja pentru vecinii maghiari
Naționala României aproape de a pierde un nou fotbalist cu multiplă cetățenie / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Globalizarea tot mai complexă a fotbalului aduce probleme pentru majoritatea țărilor care vor să își țină jucătorii cu multiple pașapoarte, așa cum este și cazul naționalei României, care de-a lungul timpului a ratat o serie de jucători ce ar fi putut fi o nouă generație de succes.

Maghiarii au convocat un jucător cu cetățenie română, iar FRF este aproape de a-l pierde

Radu Martin Ștefan, un nume mai puțin cunoscut în fotbalul românesc, cel puțin până la acest moment, este un tânăr de 19 ani, născut la Madrid din părinți români, ce poate acoperi banda dreaptă.

ADVERTISEMENT

Momentan, tânărul este încă eligibil pentru naționala României, întrucât nu a apucat să bifeze peste 3 meciuri în tricoul naționalei de seniori a maghiarilor, ceea ce ar putea să salveze situația pentru Răzvan Burleanu, candidat la șefia UEFA, cotat cu șanse mai mari chiar și decât Luis Figo.

Tânărul a debutat pentru naționala Ungariei U20 într-o partida amicală cu selecționata omonimă a Islandei, ce a fost disputată la Gyirmot, încheiată cu victoria maghiarilor, scor 2-0. Golurile gazdelor au fost marcate de doi jucători din campionatul intern, anume Adin Molnar (MTK Budapesta) și Milan Klausz (Szeged).

ADVERTISEMENT

Aflat la debut, Radu Martin Ștefan a fost demn de laude, fiind apreciat de presa sportivă din Ungaria, precum și de staff-ul naționalei maghiare, ceea ce probabil îi va mai atrage o serie de convocări pe viitor.

Cine este tânărul pe care FRF îl poate rata odată cu convocarea în naționala Ungariei U20

Fundașul dreapta este crescut în Spania, acolo unde s-a și născut, mai precis la academia clubului Getafe, aflat în comunitatea madrilenă. La începutul anului 2023, Radu a acceptat oferta formației de primă divizie maghiară Kisvarda, bifând deja 11 partide pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul cu cetățenie română, spaniolă și maghiară și-a ales drumul către fotbal îndreptat de către tatăl său, fost fotbalist la CS Olimpia Aiud, și a fost o opțiune pentru Federația Română de Fotbal, însă vecinii maghiar s-au mișcat mai rapid, oferindu-i șansa să debuteze.

Nu ar fi primul fotbalist ratat de FRF, ci un nou caz

FRF se află în față unei situații deja cunoscute, întrucât nu este primul caz în care un fotbalist apucă să debuteze pentru o altă națională, deși are pașaport românesc, așa cum s-a întâmplat în situația unor alți fotbaliști de perspectivă.

ADVERTISEMENT

În același timp, Flavius Daniliuc (22 de ani, US Salernitana 1919) este unul dintre cele mai recente exemple, ce a strâns deja o partidă în tricoul naționalei Austriei, precum și Theo Corbeanu (21 de ani, Granada), fotbalist cu origini canadiene, care este coleg cu Alphonso Davies în naționala nord-americană, transferat chiar în iarnă de la Wolves de către spanioli.

De-a lungul timpului, naționala nu a putut beneficia de serviciile unor fotbaliști precum Daniel Boloca (25 de ani, Sassuolo) și Andrei Coubiș (20 de ani, AC Milan), ambii alegând națională de seniori a Italiei, dar pentru care nu au apucat încă să debuteze. Primul a și debutat sub tricolor, însă nu s-a acomodat în lotul condus de Edward Iordănescu.

ADVERTISEMENT