Sport

Răzvan Burleanu, peste Luis Figo în cursa pentru UEFA. Un fost oficial al FRF face anunțul serii. “E doctor în campanii”

Un fost oficial al FRF susține că Răzvan Burleanu are șanse foarte mari de a câștiga cursa de la UEFA în fața legendei de la Real Madrid, Luis Figo.
13.02.2024 | 22:48
Razvan Burleanu peste Luis Figo in cursa pentru UEFA Un fost oficial al FRF face anuntul serii E doctor in campanii
Șansele lui Răzvan Burleanu în cursa pentru UEFA. "E doctor în campanii". Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre contestatarii lui Răzvan Burleanu, chiar din interiorul FRF, Marcel Pușcaș consideră că președintele FRF îl poate învinge pe Luis Figo la UEFA.

Un fost oficial al FRF face anunțul serii

Marcel Pușcaș este președintele celor de la FC U Craiova. În trecut, fostul fotbalist a ocupat și funcția de director de dezvoltare la FRF. Așadar, Marcel Pușcaș cunoaște câteva aspecte din interiorul FRF și despre Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Astfel, Marcel Pușcaș a discutat despre șansele lui Răzvan Burleanu pentru a-i lua locul lui Aleksander Ceferin în 2027. Președintele oltenilor susține că șeful FRF are mai multe șanse decât Luis Figo în cursa pentru UEFA.

“Studiindu-l atent, cred că Răzvan Burleanu este făcut să acceadă spre funcții de genul acesta. Așa cum a vrut să ajungă la FRF și nimeni nu l-a crezut, dar a reușit, așa are șanse și la UEFA. Și Slovenia era Federație mică. Și pe noi ne-a sunat cineva să-l ajutăm cu votul, iar domnul Burleanu l-a ajutat.

ADVERTISEMENT

Și domnul Putin l-a ajutat cu vreo 10 voturi să ajungă la UEFA (n.r. pe Aleksander Ceferin). Ceferin chiar s-a întâlnit cu domnul Putin. Discuții pentru anumite funcții la UEFA auzeam de mult în FRF”, a spus Marcel Pușcaș la Radio Gold FM.

Răzvan Burleanu, peste Luis Figo în cursa pentru UEFA

“Are șanse mari în 2027, chiar dacă acolo candidat este Figo. Spuneți-mi ce fost mare fotbalist a condus un for european sau mondial. În ce administrație a lucrat până acum marele fotbalist Figo, un colos ca fotbalist?! Unde și-a arătat capacitățile de a conduce oameni, sisteme? Măcar Burleanu conduce FRF.

ADVERTISEMENT

E vorba de lobby, de felul în care îți pregătești alegerile. Am fost în campaniile din 2014 și 2018. Să subjugi o entitate cu 270 de persoane la modul acela, cu voturi sută la sută, nu e semn de prostie, ci de adaptabilitate.

La UEFA este aceeași mentalitate. Și acolo e spirit de turmă, cu premieri către federații, lobby… Ceferin a fost avocatul primului ministru sloven, venit din civilie să zic așa. Fotbalul sloven nu e peste al nostru, dar cu trei-patru poli de influență a reușit”, a mai spus președintele celor de la FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

“E doctor în campanii”

“Răzvan a învățat lecția alegerilor, campaniilor. Răzvan e chiar doctor în campanii electorale, știe ce pedală să apese pentru a câștiga. Nu-mi convin multe la el, dar Răzvan Burleanu este doctor în alegeri. Este o artă. Poate că a studiat-o. S-a specializat. Știe exact ce trebuie. Ceea ce mie și lui Lupescu ne-a lipsit cu desăvârșire.

În România e imbatabil. Pe viață chiar. Nu-l mai poate învinge cineva. Chiar dacă nu ar fi normal să rămână acolo pe viață. Între Figo și Burleanu, Răzvan este favorit să câștige, chiar daca Figo rămâne în istoria fotbalului mondial pentru totdeauna. Asta e convingerea mea. Are șanse la conducerea UEFA în 2027″, a adăugat Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT