Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fotbalistul care a refuzat naţionala României s-a transferat în La Liga! Au plătit 1,5 milioane de euro lui Wolves. Ce scrie Mundo Deportivo

România mai are un fotbalist în La Liga. Theo Corbeanu, fotbalist care are și cetățenie canadiană, a fost cedat de Wolves în schimbul a 1,5 milioane de euro.
02.02.2024 | 13:34
Fotbalistul care a refuzat nationala Romaniei sa transferat in La Liga Au platit 15 milioane de euro lui Wolves Ce scrie Mundo Deportivo
Fotbalistul care a refuzat naţionala României s-a transferat în La Liga! Au plătit 1,5 milioane de euro lui Wolves. Ce scrie Mundo Deportivo. FOTO: FANATIK
ADVERTISEMENT

După Andrei Rațiu, Ianis Hagi și Horațiu Moldovan, România mai are un fotbalist în LaLiga. Theo Corbeanu (21 de ani), care a preferat să joace pentru naționala Canadei, s-a transferat la Granada, ocupanta locului 19.

Theo Corbeanu, la Granada! Românul care a refuzat naționala s-a transferat în La Liga

Crescut de academia lui Wolves, Theo Corbeanu s-a despărțit, în sfârșit, de „lupi”. Internaționalul canadian, cu cetățenie română, a fost cumpărat de Granada, penultima clasată din LaLiga.

ADVERTISEMENT

„Mai avem un român în Primera Division. El se numește Theodor Corbeanu. Sigur, el are pașaport canadian. Așa e anunțat de spanioli, canadian, dar dați-mi voie să îl consider și român atâta timp cât eu personal i-am ridicat actele și tot eu i-am depus pașaportul la Piața Romană, atunci când a jucat la naționala României de juniori Under 17.

El aparținea de Wolverhampton. A fost anunțat aseară ca achiziție la Granada, după ce a fost împrumutat în ultima perioadă la Grasshopper Zurich. Corbeanu, așadar, e al 9-lea jucător achiziționat de Granada. Adus în locul lui Bryan, plecat surprinzător la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Corbeanu a costat 1,5 milioane de euro, are viteză, forță de pătrundere, poate juca extremă dreapta și vârf, are calități pentru a acoperi golul lăsat de plecarea lui Bryan, scrie Marca.

La Grasshoper, cât a fost împrumutat, a marcat un gol și a dat cinci pase de gol în 16 meciuri. Îi urez mult succes lui Theo Corbeanu. Este o fotografie preluată din El Mundo Deportivo aici, ați văzut mai devreme imagini, un băiat excepțional”, a dezvăluit Gabi Safta, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care se vede exclusiv pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

„Nu vorbea limba română”

Deși a adunat un total de 13 selecții pentru „tricolori” la U16 și U17, Theo Corbeanu a decis să evolueze pentru echipa națională de seniori a Canadei, acolo unde a bifat deja 7 selecții și 2 goluri.

„A jucat pentru România la turneul de calificare cu 2002, coleg de generație cu Drăgușin, Sava, Grameni, Pitu, Bani, doar că el împreună cu familia au optat să facă one-time switchul ăla pentru naționala Canadei pentru care a și evoluat, naționala mare.

ADVERTISEMENT

În echipa noastră de 2002 și cu Louis Munteanu, Baiaram, dar care era accidentat, nu era titular. Era o concurență mare. El juca aripă stângă la vremea respectivă, era greu să îi scoată de acolo pe Pitu, Bani. Probabil și asta a contat, plus diferențele de limbă. Nu vorbea limba română”, a declarat Andrei Vochin.

  • 1,7 milioane de euro este cota de piață a lui Theo Corbeanu, conform transfermarkt.com

Fotbalistul care A REFUZAT nationala Romaniei, TRANSFER in La Liga

ADVERTISEMENT