Sport

FRF și UEFA, campanie specială pe durata Euro U21 2023: „Aer mai curat, joc mai bun”. Video

FRF și UEFA promovează o amplă campanie pe durata Campionatului European U21. Ce acțiuni vor avea loc în România și Georgia.
24.06.2023 | 16:28
FRF si UEFA campanie speciala pe durata Euro U21 2023 Aer mai curat joc mai bun Video
Campania FRF și UEFA se desfășoară în perioada 21 iunie - 9 iulie. Sursă foto: UEFA.com
ADVERTISEMENT

Pe durata Campionatului European U21 din Georgia și România, FRF anunță că UEFA va promova mai multe acțiuni de voluntariat, ca parte a strategiei UEFA ESG.

UEFA, campanie specială în România cu ocazia EURO U21

Pe site-ul frf.ro s-au publicat mai multe informații cu privire la acțiunea „Cleaner Air, Better Game”, campanie care a fost lansată la precedenta ediție a Campionatului European U21.

ADVERTISEMENT

UEFA, FRF și celelalte federații implicate au ca scop principal conștientizarea „efectelor nocive ale poluării aerului asupra sănătății publice, despre care Organizația Mondială a Sănătății estimează că duce la pierderea a peste șapte milioane de vieți anual”.

Vor avea loc diverse activități de mediu, dar și sociale și în domeniul guvernanței, pe toată durata turneului final. Ba, mai mult, echipele, fanii, voluntarii, organizatorii și oficialii vor fi de asemenea încurajați să se implice în mod activ.

ADVERTISEMENT

UEFA a pus la dispoziție containere de reclicare selectivă pe toate cele 8 stadioane

Stadioanele Ghencea și Giulești și celelalte arene, precum și bazele de antrenament au la dispoziție din partea UEFA containere de reciclare selectivă.

Containerele de reciclare de la stadioanele din România
Containerele de reciclare de la stadioanele din România. Sursă foto: frf.ro

FRF a explicat decizia: „Gestionarea responsabilă a deșeurilor nu numai că ajută la îmbunătățirea calității aerului, ci joacă și un rol esențial în atenuarea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sortarea deșeurilor poate reduce emisiile asociate de la 45 kg până la 3 kg de CO2”.

ADVERTISEMENT

Federația va organiza de asemenea o acțiune de ecologizare, în parteneriat cu Let’s Do It Romania. Aceasta va avea loc în pădurea din zona cartierului Străulești, în București, iar zeci de voluntari vor igieniza zona timp de aproximativ două ore și jumătate.

Campania promovată și pe site-ul oficial al UEFA

UEFA a promovat această campanie și pe site-ul oficial, fiind realizat și un clip video de prezentare cu mesajul: „Împreună putem face diferența. Să facem o schimbare pentru a aduce viața în fotbal. Aer mai curat, un joc mai bun”.

ADVERTISEMENT

De asemenea spectactorii și toți ceilalți implicați sunt sfătuiți să fie responsabili și să folosească mijloacele sustenabile de transport. Fanii sunt încurajați să vină cu bicicleta la stadion sau cu transportul în comun și să posteze fotografii folosind hashtagul #CleanerAirBetterGame.

ADVERTISEMENT