News

Frica Vioricăi Dăncilă. De ce îi este teamă să pună piciorul în Timișioara

10.05.2019 | 14:02
Frica Vioricai Dancila De ce ii este teama sa puna piciorul in Timisioara
ADVERTISEMENT

Premierul României, Viorica Dăncilă, evită Timișoara în periplul său național. Șefa guvernului a fost recent în Banat, însă nu a dorit să participe la întâlniri în orașul Revoluției, ci s-a rezumat la o comună din județ, semn că există o teamă de cum ar putea fi primită de către timișoreni, unde au fost proteste ample împotriva PSD-ALDE.

Primarii din Banat sunt nemulțumiți de cum comunică Viorica Dăncilă

Echipa PSD Timiș a schimbat pe ultima sută de metri programul de vizită al Vioricăi Dăncilă, care fusese anterior în Hunedoara și Cluj, unde a fost primită cu ostilitate de români. Programul pentru Timișoara era făcut pentru ziua de azi, 10 mai, însă în cele din urmă, Dăncilă va vizita doar comuna Giarmata.

ADVERTISEMENT

Primarii din Banat au insistat să se vadă cu Dăncilă pentru a-i aduce reproșuri vizavi de felul în care se face comunicarea între Guvern și autoritățile locale, scrie adevărul.ro. Primarii din Timiș nu au primit vreo confirmare în legătură cu întrevederea cu Dăncilă, mai ales că sunt foarte mulți care au lucruri de zis.

Timișorenii au ieșit de mai multe ori să protesteze în stradă, împotriva guvernului PSD. Sursa foto: HEPTA.RO

Țară împărțită politic, în pragul alegerilor europarlamentare

Timișenii s-au mobilizat pe Facebook pentru întâmpinarea Vioricăi Dăncilă. „Fantastic! Eveniment: mâine,10.05.2019, la ora 14.00 (n.r. 15.00), doamna Dăncilă vine la Giarmata. La Şcoala Generală din Giarmata Mare. Haideţi să-i facem o primire pe măsură! Cine e cu mine?”, a scris un tânăr din comuna Pișchia pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă este de câteva zile în turneu prin țară. A fost până acum în două județe din Transilvania, Hunedoara și Cluj. La Cluj, premierul a fost huiduit. Oamenii și-au exprimat nemulțumirile față de guvernarea coaliției PSD-ALDE. Multe dintre plângerile oamenilor au avut legătură cu modificările succesive la legile justiției.

Ieri, 9 mai, de Ziua Europei, țara a fost împărțită politic. La Sibiu s-au adunat lideri europeni, iar Iohannis și alți șefi de state au făcut baie de mulțime în Piața Mare din oraș, în timp ce la Iași, pesediștii s-au adunat pentru a se plânge de presiunile care vin din Uniunea Europeană, spunând că nu sunt lăsați să guverneze.

ADVERTISEMENT