Life

”Frigul este cel mai bun”. Cum poți să slăbești în sezonul rece, fără prea mult efort

Cum poți să topești kilogramele în plus după perioada sărbătorilor de iarnă. Trucul care face minuni, dar pe care nu mulți îl știu
03.01.2024 | 15:56
Frigul este cel mai bun Cum poti sa slabesti in sezonul rece fara prea mult efort
Trucul care te ajută să slăbești în sezonul rece. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că perioada sărbătorilor de iarnă este una destul de încărcată din punct de vedere alimentar. După ce ne-am delectat cu fel de fel de preparate, care mai de care mai delicioase, s-ar putea ca acum cântarului să nu arate kilogramele pe care ni le-am dorit. Însă, pentru a slăbi ușor în această perioadă există un truc care nu dă greș.

Iarna este cel mai bun sezon pentru a slăbi

Iarna aproape că nimeni nu se gândește la dietă, mai ales că este perioada sărbătorilor. De obicei, acum, românii pun pe masă fel de fel de preparate, fără să se gândească la repercursiunile de după.

ADVERTISEMENT

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, multe persoane încep să se preocupe de dietă și de o alimentație sănătoasă. Nu este deloc ușoară revenirea la vechile obiceiuri, mai ales că preparatele de Crăciun și Revelion sunt extrem de delicioase.

Însă, pentru cei care vor să reintre în formă cât mai repede, specialiștii au o veste bună. Această perioadă este una dintre cele mai benefice pentru a topi kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea greu de crezut, iarna este sezonul în care procesul de slăbire nu este chiar atât de anevoios precum în restul anului. Asta se datorează temperaturilor scăzute și a faptului că frigul generează o ardere de calorii.

Cum ajută, de fapt, frigul la topirea kilogramelor în plus

Despre aceste fenomen a vorbit la DC Medical specialistul Cristian Mărgărit. Acesta a declarat că frigul este cel mai bun aliat atunci când o persoană vrea să slăbească. Cu alte cuvinte, poți topi kilogramele în plus fără să faci ceva special în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Frigul este cel mai bun termogenic și dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să o determini corpul să producă mai multă căldură.”, a spus Cristian Mărgărit pentru sursa citată.

Explicația din spatele acestui fenomen este una cât se poate de simplă și de rațională. Cu cât temperaturile sunt mai scăzute, cu atât corpul depune mai mult efort pentru a menține o temperatură optimă.

ADVERTISEMENT

Există cazuri în care anumite persoane observă o poftă de mâncare mai scăzută atunci când este frig. În timp, asta se poate observa pe cântar, atunci când acul acestuia indică mai puține kilograme.

Persoanele care tolerează temperaturile scăzute mai pot opta și pentru dușurile cu apă rece. Nu trebuie făcute frecvent, însă, o dată la ceva timp pot face minuni, mai ales pentru cei care le tolerează.

Specialiștii trag și un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe toți să nu își facă speranțe prea mari. Simpla prezență a temperaturilor scăzute nu este suficientă pentru topirea kilogramelor în plus. Este nevoie și de disciplină alimentară și sportivă.

ADVERTISEMENT
Tags: