Life

Fructul banal cu care o studentă a dat lovitura. Îl plantează în condiții speciale, iar prețul nu e deloc mic

O studentă a dat lovitura cu un fruct banal. Îl plantează în condiții speciale și acesta este și motivul pentru care prețul nu este unul mic.
13.10.2023 | 07:00
Fructul banal cu care o studenta a dat lovitura Il planteaza in conditii speciale iar pretul nu e deloc mic
Fructul banal cu care o studentă a dat lovitura. Sursă foto: Pinterest, observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O studentă a reușit să dea lovitura cu ajutorul unui fruct banal. A finalizat studiile la Agronomie și a dezvoltat o afacere cât se poate de interesantă. Face bani frumoși, iar clienții sunt și ei încântați.

Fructul banal cu care o studentă a dat lovitura

Care este fructul care a ajutat-o pe studentă să dea lovitura? Andra Constantin a finalizat studiile la Agronomie. Ulterior i-a venit o idee genială, având în vedere preferințele românilor când vine vorba de fructe.

ADVERTISEMENT

Astfel, fosta studentă a decis să planteze căpșuni de toamnă. Iar recolta de octombrie este una cât se poate de bogată. Producția pe o lună ajunge deja la șase tone, drept urmare, profitul e și el unul consistent.

Andra Constantin a construit afacerea cu acest fruct banal de la zero, alături de partenerul ei. Cei doi au creat o seră ultramodernă, iar mai apoi au înființat și o plantație care se întinde pe două hectare.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, fosta studentă spune că are grijă să își promoveze recolta. Oamenii văd pe internet cum sunt culese fructele, cum sunt aduse, iar plantația urmează să dea roade chiar și la iarnă, în luna decembrie.

„Fac filmări în fiecare zi, postez poze, ca oamenii să vadă că sunt culese şi aduse direct din câmp în luna octombrie. Producţia a fost în luna iunie şi nu am sperat că vom culege în toamna aceasta”, a povestit Andra Constantin, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de căpșune de toamnă

Ce are atât de special această afacere? În primul rând plantația este îngrijită diferit. De asemenea, fosta studentă povestește că și culesul este ceva mai greu, astfel că sunt mai multe detalii care trebuie luate în calcul.

În ceea ce privește gustul căpșunilor, tânăra spune că o căpșună produsă pe câmp este ceva mai dulce. Astfel, este bine de știut și acest detaliu, în special în rândul cumpărătorilor.

ADVERTISEMENT

„Plantaţia trebuie îngrijită cu totul altfel.  Sunt tot felul de plante care cresc şi care trebuie îndepărtate. Culesul în sine e puţin mai greu. Căpşuna produsă în câmp, în sol este mult mai dulce, asta este stric părerea mea”, a mai povestit aceasta.

Cât costă un kilogram de căpșune de toamnă? Un kilogram se vinde cu 30 de lei. Iar producția vine din câmpurile din Buzău și ajunge în numeroase supermarketuri din țară, dar în cofetării din zonă. Totodată, fructele ajung și în orașe mai mari precum Bucureşti, Ploieşti, Focşani şi Brăila.

ADVERTISEMENT