Life

Fructul bun și ieftin care face minuni pentru organism. Are un efect uimitor asupra sângelui

Acest fruct bun și ieftin face minuni pentru organism. Are un efect uimitor asupra sângelui și poate să prevină boli grave.
04.03.2024 | 09:21
Fructul bun si ieftin care face minuni pentru organism Are un efect uimitor asupra sangelui
Fructul bun și ieftin care face minuni pentru organism. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un fruct bun și ieftin face minuni pentru organism. Are un efect uimitor asupra sângelui și poate fi inclus în dietă foarte ușor. Ca să nu mai vorbim de faptul că are și un gust delicios.

Fructul bun și ieftin care face minuni pentru organism

Un fruct bun și ieftin poate fi alegerea cea mai bună pentru un organism sănătos. Cardiologul Margarita Ogurtsova a vorbit despre beneficiile acestuia. Și se pare că e o adevărată comoară pentru organism.

ADVERTISEMENT

Se spune că un măr pe zi poate ține doctorul departe. Este reală această zicală? Medicul Margarita Ogurtsova pare să confirme acest lucru. Specialistul spune că mărul are beneficii uimitoare pentru organism, în special pentru sistemul cardiovascular. Ca să nu mai vorbim de faptul că e și foarte ieftin.

„Mărul conține multe substanțe utile care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii”, spune cardiologul Margarita Ogurtsova. Totodată, aceasta adaugă că mărul e bogat în vitamina C și poate să reducă nivelul colesterolului, îmbunătățind starea vaselor de sânge.

ADVERTISEMENT

Acest fruct banal și ieftin are și potasiu. Iar acest compus, pentru cei care nu știu, ajută la reducerea tensiunii arteriale. Astfel, inima noastră va funcționa mai bine dacă alegem să consumăm mere regulat.

Două mere pe zi sunt suficiente

Un alt detaliu interesant îl reprezintă cantitatea de fibre. Ele pot scădea colesterolul din sânge și fac bine la digestie. Un singur măr conține și o cantitate mare de antioxidanți, benefici în reducerea riscului de boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Fructul banal și ieftin nu are însă doar beneficii interne. Consumare regulat, merele ne ajută să avem o piele mai frumoasă. Totodată, merele ne protejează ochii, dar și oasele, adaugă specialistul.

„Dar consumul de fructe nu este bun doar pentru inimă. Doar două mere conțin zilnic suficiente substanțe nutritive pentru a întări sistemul imunitar. Merele sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Antioxidanții care se găsesc în mere reduc riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer”, a mai dezvăluit medicul, conform actualno.com.

ADVERTISEMENT

Doctorul Nikolai Medvedev spune însă că pentru a ne bucura de toate beneficiile lor, merele trebuie incluse într-o dietă variată. Astfel, este bine să consumăm mai multe fructe și legume pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine și de minerale. Referitor la cantitatea de mere recomandată pe zi, două sunt suficiente.

ADVERTISEMENT