Life

Alimentul minune recomandat de Mihaela Bilic. Conține mai puțină grăsime decât carnea și are un aport redus de colesterol

Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul care conține mai puțină grăsime decât carnea și mai puțin colesterol decât ouăle.
27.02.2024 | 07:57
Alimentul minune recomandat de Mihaela Bilic Contine mai putina grasime decat carnea si are un aport redus de colesterol
Alimentul recomandat de Mihaela Bilic. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carne, ouă sau creveți? Aceasta este întrebarea la care a răspuns Mihaela Bilic. Nutriționistul a dezvăluit că cel din urmă aliment este unul cu adevărat minune, benefic pentru sănătate. În plus, este și foarte ușor de gătit.

Creveții, alimentul fantastic recomandat de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, care se numără printre cei mai cunoscuți nutriționiști de la noi din țară, a oferit încă o recomandare de aliment sănătos, benefic pentru organism, pe care nu foarte mulți români îl consumă. 

ADVERTISEMENT

Medicul a făcut o comparație între carne, ouă și creveți și, cu ajutorul studiilor, a ajuns și la o concluzie. Toate sunt importante pentru organism, dar unul este mai benefic decât celelalte.

„În nutriție lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte.

ADVERTISEMENT

Colesterolul, acizii esențiali Omega 3 și grăsimile saturate sunt 3 elemente dificil de pus în echilibru. Omega 3 eficient pentru organismul uman provine din surse animale, dar ce te faci dacă grăsimea de porc are prea multe grăsimi saturate iar gălbenușul de ou prea mult colesterol?!?! Vrei să o rezolvi pe una și se strică celelalte două.

Sper că știți deja că o mare parte din colesterolul din sânge nu vine din mâncare, ci îl produce ficatul. Cât despre aportul de grăsimi și colesterol din produsele animale, trebuie să ținem cont de indicele aterogenic, el ne spune gradul de risc cardiovascular”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook. 

ADVERTISEMENT

Conform studiului nutrițional citat de medic, care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți, valorile pentru 100 de grame de produs sunt: 10 g grăsimi saturate în carne, 4 g în ou și 0,25 g în creveți și 400 mg colesterol în ou, 170mg în creveți și 80mg în carne.

Creveții se gătesc rapid și sunt alegerea inspirată

Prin urmare, analizând rezultatele cercetării, Mihaela Bilic a recomandat consumul de creveți, căci aceștia sunt o sursă importantă de Omega 3 cu index aterogenic minim, de 0,36. Totodată, aceștia se gătesc și rapid.

ADVERTISEMENT

„Cu 100 g creveți acoperim 75% din necesarul zilnic de EPA+DHA, avem 110% din doza necesară de seleniu, 68% din cea de cupru și 52% din necesarul de fosfor. Cantitatea totală de grăsimi din creveți este de 1% iar aportul de proteine cu toți aminoacizii esențiali prezenți este de 25%.

Acest studiu oferă o perspectivă nouă pentru consumul de creveți, care până acum erau acuzați că au prea mult colesterol. Creveții au mai puțină grăsime decât carnea, mai puțin colesterol decât oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine de înaltă valoare și fitonutrienți din familia carotenoidelor cu beneficii speciale pentru sănătate.

Știu că nu fac parte din obiceiurile noastre culinare, dar merită să-i introduceți în meniu. Mai ales că sunt curățați, pre-fierți și gata în câteva minute!”, a completat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT