Life

Fructul care te face să gândești mai repede. Se consumă dimineața și stimulează intens creierul

Un fruct banal te poate face să gândești mai repede. Trebuie consumat dimineața și se spune că stimulează intens creierul.
14.11.2023 | 08:14
Fructul care te face sa gandesti mai repede Se consuma dimineata si stimuleaza intens creierul
Fructul care te face să gândești mai repede. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că un fruct banal te poate face să gândești mai repede? Poate nu te-ai gândit până acum să îl adaugi în rutina ta. Se consumă dimineața, alături de un alt ingredient cheie și studiile arată că poate stimula intens creierul.

Fructul care te face să gândești mai repede

Fructele au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Important este să știm ce consumăm, în ce cantitate, dar și în ce moment al zilei. Acest fruct despre care vorbim face minuni pentru creierul nostru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre afine. Cu siguranță le-ai observat în meniul multor persoane, în special la micul dejun. Adevărul este că acest fruct are o mulțime de beneficii, conform specialiștilor.

Afinele trebuie consumate la micul dejun, alături de fulgii de ovăz. Această combinația îmbunătățește memoria și te poate face să gândești mult mai repede, arată cei de la The Health Site.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, studiile au demonstrat că afinele stimulează atenția, dar și concentrarea, atunci când sunt consumate de dimineață, lângă fulgii de ovăz. Practic, această combinația elimină ”ceața” din creier.

Afinele și fulgii de ovăz, o combinație minune pentru creier

Iar dincolo de beneficiile pe care le are asupra creierului, acest fruct îmbunătățește și digestia și reduce nivelul de zahăr din sânge. Totodată, cei care țin dietă ar trebui să se bazeze pe el, pentru că ajută la pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT

Afinele influențează masiv sănătatea creierului și tocmai din acest motiv, consumate regulat, ta fac să gândești mai repede. Ele conțin fibre, benefice pentru funcția congnitivă.

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că atunci când sunt consumate zilnic, afinele pot reduce și riscul de boli la nivelul creierului. Astfel, ne protejează de bolile neurodegenerative.

ADVERTISEMENT

Important de știut e faptul că afinele sunt bogate în magneziu, fier, dar și carbohidrați și potasiu. De asemenea, ele sunt bogate în vitamine, precum vitamina A, C, esențială pentru sistemul imunitar, dar și vitaminele B1 sau B6.

ADVERTISEMENT
Tags: