Life

Fructul cu efect de medicament. Nu ar trebui consumat dacă iei aspirină

Fructul care are efect de medicament. De ce nu trebuie consumat dacă iei aspirină. Sfaturile recomandate de medicii nutriționiști.
25.11.2023 | 09:00
Fructul cu efect de medicament Nu ar trebui consumat daca iei aspirina
Ce fruct are efect de medicament, Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fructul care are efect de medicament. Acționează ca o aspirină, așa că nu e bine să-l consumi dacă iei deja tratament cu această substanță. În cantități mari, poate fi periculos.

Fructul cu efect de medicament, pe care să nu-l consumi dacă iei aspirină

Deși fructele sunt recomandate în orice dietă, acestea trebuie consumate în cantități limitate. În plus, persoanele care suferă de diverse afecțiuni sau care iau tratamente medicale trebuie să evite unele dintre ele.

ADVERTISEMENT

De exemplu, dacă iei aspirină, există un fruct pe care nu trebuie să-l consumi pe parcursul tratamentului. Acesta are deja efecttul acestui medicament dacă este consumat într-o cantitate mai mare.

Este vorba despre merișoare. Mai exact, nu trebuie să bei suc de merișoare pe parcursul tratamentului. Potrivit experților, trei pahare din această băutură înseamnă doza recomandată de aspirină pe zi.

ADVERTISEMENT

Sunt și alte fructe la care trebuie să ai grijă. Chiar dacă sunt considerate sănătoase, îți pot face rău dacă sunt consumate în exces. Aici intră și bananele, care nu sunt recomandate celor care au probleme renale. Conținutul mare de potasiu le-ar putea afecta.

“Fructele şi legumele nu sunt fundamental sănătoase. Dar oamenii văd o legătură directă între legumă, fruct şi sănătate”, a explicat nutriționistul Florin Bălănică, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Sâmburii cireșelor conțin un compus chimic pe bază de cianură. Dacă îi înghiți, sunt foarte toxici, potrivit avertismentelor medicilor. Restricțiile nu sunt doar în cazul fructelor, ci există și legume care trebuie evitate de anumite persoane.

Cei care se confruntă cu pietre la rinichi trebuie să evite să consume sfeclă roșie. Deși conține multe vitamine și minerale, poate să le facă rău celor care au astfel de afecțiuni, deoarece sfecla e bogată în oxalaţi.

ADVERTISEMENT

Atunci când consumăm fructe și legume, echilibrul este soluția, după cum spun nutriționiștii. Altfel spus, putem mânca câte puțin din toate, fără să facem excese.

Fructul care le poate provoca probleme grave anumitor persoane. Când nu ai voie să-l consumi

Strugurii sunt foarte căutați de români toamna, fiind unul dintre fructele preferate. Conțin multe vitamine, dar și zahăr, precum și între două şi şapte pesticide diferite.

Din acest motiv, persoanele care suferă de diabet sau de anemie ar trebui să evite strugurii. În plus, cei care au boli renale grave și hipertensiune nu trebuie să mănânce aceste fructe, notează adevarul.ro.

Mai mult, cei care se confruntă cu retenţie de apă în ţesuturi sau colită de fermentaţie nu au voie să consume deloc struguri. Nici mustul nu trebuie consumat, deoarece are și mai mult zahăr.

ADVERTISEMENT
Tags: