Life

Fructul banal și delicios din România care te poate băga în spital. Cine nu are voie să îl consume niciodată

Fructul savuros care poate cauza mari probleme de sănătate. Cui este contraindicat și ce spun nutriționiștii despre acesta.
17.11.2023 | 16:05
Fructul banal si delicios din Romania care te poate baga in spital Cine nu are voie sa il consume niciodata
Fructul savuros care poate cauza mari probleme de sănătate. Cui este contraindicat și ce spun nutriționiștii despre acesta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fructul banal și delicios din România care te poate băga în spital. Cine nu are voie să îl consume niciodată. Ce au demonstrat testele efectuate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Fructul savuros care poate cauza mari probleme de sănătate. Cui este contraindicat și ce spun nutriționiștii despre acesta

Fructul savuros care poate cauza mari probleme de sănătate. Cui este contraindicat și ce spun nutriționiștii despre acesta, subliniind că pe lângă numeroasele vitamine din compoziția sa are și mult zahăr.

ADVERTISEMENT

ANSVSA a dezvăluit că strugurii conțin între două şi şapte pesticide diferite, ceea ce îi face să fie periculoși pentru organismul uman, mai ales dacă sunt consumați în cantități exagerate. În această categorie se mai află roșiile și lămâile.

Deși sunt foarte aromaţi şi apetisanţi, strugurii nu trebuie consumați de cei care suferă de anemie și nici diabeticilor tocmai pentru că au foarte multe pesticide. Potrivit adevarul.ro, printre afecțiunile în care este contraindicată cura de struguri se mai numără afecţiunile renale grave și hipertensiunea.

ADVERTISEMENT

În plus, oamenii care suferă de retenţie de apă în ţesuturi sau colită de fermentaţie nu au voie să mănânce struguri deloc. Cadrele medicale și nutriționiștii recomandă ca mustul să fie băut în cantități mici în cazul acestor persoane.

 „Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, a declarat nutriţionistul Corina Zugravu, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Specialistul a explicat că din must sunt scoși sâmburii și coaja, care sunt cele mai bune pentru sănătatea organismului uman. În plus, nutriționistul mai spune că încărcătura glicemică este mai mică în fructe decât în must.

Strugurii și lupta cu greutatea

Strugurii nu sunt recomandați persoanelor care suferă de anemie pentru că au în compoziție chimicale care scad nivelul de fier din corp. Cei care au această afecțiune pot consuma struguri roșii, dar nu în cantități foarte mari.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii mai spun că consumul în exces de struguri poate duce la kilograme în plus. Chiar și așa, strugurii trebuie spălați foarte bine cu apă caldă înainte de a fi mâncați. E bine să se evite consumul de fructe în extrasezon.

Pe de altă parte, cele mai sănătoase fructe care se găsesc pe piața românească sunt mango, kiwi, papaya, ananasul, avocado și pepenele. Când vine vorba de cele mai bune legume ne îndreptăm atenția spre varză, mazăre, ceapă și porumb.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților