Life

Fructul delicios care a înnebunit lumea. Arată precum o prăjitură în interior și e o bombă de vitamine și minerale

Fructul delicios care a cucerit oamenii de pe întregul glob. Seamănă cu un desert la interior și are foarte multe vitamine.
01.04.2024 | 16:09
Fructul delicios care a innebunit lumea Arata precum o prajitura in interior si e o bomba de vitamine si minerale
Fructul exotic care a cucerit oamenii de pe întregul glob. Seamănă cu un desert la interior și are foarte multe vitamine. Sursa foto: cookidoo.international / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fructul delicios care a înnebunit lumea. Arată precum o prăjitură în interior și e o bombă de vitamine și minerale. Se găsește pe tot parcursul anului în magazinele din România, putându-se depozita la temperatura camerei.

Fructul delicios care a cucerit oamenii de pe întregul glob. Seamănă cu un desert la interior și are foarte multe vitamine

Fructul exotic care a cucerit oamenii de pe întregul glob. Seamănă cu un desert la interior și are foarte multe vitamine, printre care se numără C, B și E. Nutriționiștii îl recomandă pentru că este bogat în minerale esențiale.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără calciu, fier și fosfor. Foarte multe persoane cred că arată ca prăjitura Stracciatella datorită semințelor sale mici și negre, similare cu cele de la kiwi. Acesta este, de fapt, fructul dragonului.

Specialiștii spun că aparține familiei cactușilor, țara de origine fiind America Centrală și de Sud. Cu toate acestea în momentul de față fructul se cultivă și în alte regiuni ale lumii, cum ar fi: Thailanda, China
Vietnam, Israel și Nicaragua.

ADVERTISEMENT

Fructul dragonului are coaja roz sau galbenă, în timp ce pulpa este albă sau roz. Conține aproximativ 90% apă, motiv pentru care merge de minune în salate. Se taie pe jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

În cazul în care fructul este copt, atunci coaja se îndepărtează foarte ușor. Pentru a verifica dacă este făcut bine se apasă ușor cu degetul pentru că este sensibil la presiune. Coaja sa roz trebuie să fie lucioasă. Se recomandă depozitarea cu capul în jos, individual, la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, acesta crește pe un cactus cățărător, care se extinde pe alte plante sau pe ziduri. Înflorește din iunie până în septembrie, iar florile au un diametru de până la 25 de centimetri și o lungime de 30 de centimetri. Florile sale sunt cele mai mari din lume.

Cât despre florile pe care le are fructul dragonului, specialiștii susțin că înfloresc numai noaptea. Florile emană un miros puternic și asemănător cu cel al iasomiei. Planta se dezvoltă la o temperatură de cel puțin 15 grade Celsius și nu rezistă la îngheț.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are consumul de fructul dragonului

Fructul dragonului, cunoscut si sub numele de pitaya, are foarte multe beneficii pentru organismul uman. Studiile și cercetările au arătat că are proprietăți antioxidante puternice datorită conținutului ridicat de vitamina C și polifenoli.

Consumul regulat poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială și boli de inimă, susțin nutriționiștii. Pentru că este o sursă esențială de fibre promovează o digestie sănătoasă și îmbunătățește tranzitul intestinal.

De asemenea, fructul dragonului ajută la menținerea senzației de sațietate și implicit, la pierderea în greutate. În plus, are multe beneficii pentru sistemul imunitar și ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge.

ADVERTISEMENT