Cine a zis că trebuie să fii o adevărată gospodină sau că trebuie să petreci ore în șir în bucătărie pentru a face prăjituri delicioase?! Avem pentru tine o rețetă pe care, o dată ce o vei prepara, te vei îndrăgosti iremediabil de ea. Iată de ingrediente ai nevoie.
În prezent, mai există foarte puține gospodine care aleg să facă deserturi acasă. De cele mai multe ori, din dorința de a salva timp, majoritatea lor se îndreaptă către deserturile deja făcute. Însă, există și rețete ușoare de prăjituri care nu necesită prea mult timp în bucătărie.
De obicei, cele mai ușoare deserturi de preparat sunt cele care nu necesită coacere. Pentru gospodinele care preferă să facă un desert delicios, într-un timp scurt și fără prea multe bătăi de cap, avem rețeta perfectă.
Unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poate prepara oricine este cheesecake-ul. Ingredientele nu sunt deloc numeroase, iar modul de preparare este și el unul facil. Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti faimosul desert.
Pentru început, trebuie să te asiguri că ai 200g de biscuiți digestivi, 100g de unt topit și 400g cremă de brânză. Lista ingredientelor se completează cu 200 ml de smântână lichidă, 100g zahăr pudră și esență de vanilie.
Primul pas pentru prepararea cheesecake-ului este foarte simplu. Trebuie să zdrobești întreaga cantitate de biscuiți cu ajutorul unui robot de bucătărie. Asigură-te că aceștia devin pulbere, după care îi poți amesteca într-un bol mare cu untul topit.
După ce amestecul a devenit omogen, se pune într-o formă de tort cu fund detașabil. Biscuiții se tasează bine cu ajutorul unei linguri. După ce ai făcut asta, poți trece la pasul următor.
Într-un alt bol, se prepară crema pentru cheesecake. Se amestecă crema de brânză cu zahărul și cu esența de vanilie. Separat, se bate smântâna lichidă până ce devine din ce în ce mai solidă.
Smântâna se încorporează treptat în amestecul de brânză. Opțional, dacă preferi, poți introduce în compoziție diverse fructe care să fie pe placul tău. Amestecul obținut se toarnă peste stratul de biscuiți.
Pentru ca cheesecake-ul să fie numai bun de mâncat, trebuie lăsat la frigider să se răcească. De obicei, 4 ore sunt suficiente pentru ca acesta să se întărească și să poată fi feliat. Poftă bună!