Life

Funcția de pe iPhone care îți poate salva viața. Puțini știu cât de importantă e, dar și cum se activează

Știai că o funcție de pe iPhone îți poate salva viața în anumite situații? Nu mulți știu însă cât de importantă e, sau cum se activează.
12.08.2023 | 13:51
Functia de pe iPhone care iti poate salva viata Putini stiu cat de importanta e dar si cum se activeaza
Funcția de pe iPhone care îți poate salva viața. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai de această funcție de pe iPhone? Îți poate salva viața în anumite situații. Tocmai din acest motiv, este important să știi cum să o activezi. Despre ce este vorba? Este complet gratuită și poate fi vizualizată în meniul setări.

Funcția de pe iPhone care îți poate salva viața

Știai de funcția de pe iPhone Emergency Contacts, adică ”Contacte de urgență”? Ea permite oricui să acceseze informații medicale cruciale de identificare de pe telefon, în cazul în care ești într-o situație gravă.

ADVERTISEMENT

Este complet gratuit să configurezi această funcție de pe iPhone. În acest mod, dacă ceva nu este în regulă cu tine, atunci cei dragi vor fi anunțați în foarte scurt timp. Cum funcționează?

Odată ce un apel de urgență s-a încheiat, iPhone-ul tău îi va alerta pe cei dragi. Aceștia primesc detalii despre locația ta actuală în timp real, deci inclusiv ulterioare modificări. Cum să activezi această funcție?

ADVERTISEMENT

Pentru a configura Contacte de urgență, accesează aplicația Sănătate de pe dispozitiv, apoi atinge poza de profil. Selectează Medical ID, urmat de Edit, apoi Emergency Contacts (Contacte de urgență).

Dincolo de această funcție de pe iPhone, un alt lucru esențial este să activezi Emergency SOS. Cum se face acest lucru? Poți apăsa de cinci ori butonul lateral, sau pe cel de sus pentru a trage în sus glisorul Emergency SOS.

ADVERTISEMENT

Cum să activezi Emergency SOS pe telefon

Totodată, mai poți alege și modul în care dorești să apelezi accesând Settings > Emergency SOS. “Dacă vei continua să ții apăsat butonul lateral și butonul de volum, în loc să tragi cursorul, va începe o numărătoare inversă și va suna o alertă. 

Țineți apăsate butoanele până când numărătoarea inversă se termină, iPhone-ul dumneavoastră va apela automat serviciile de urgență“, arată cei de la Apple.

ADVERTISEMENT

Iar o altă funcție de pe iPhone care merită activată este Medical ID. Aceasta afișează rapid orice informație legată de sănătatea ta. Este esențială în special în cazul în care ajungi la spital. 

“Medical ID îi ajută pe cei care intervin în caz de urgență să acceseze informațiile tale medicale esențiale din ecranul de blocare, fără a avea nevoie de codul de acces. Aceștia pot vedea informații precum alergiile și afecțiunile medicale, precum și pe cine să contacteze în caz de urgență.”, a explicat Apple.

Pentru a o configura, intră în aplicația Sănătate, apoi atinge imaginea de profil din colțul din dreapta sus. Sub imagine, atinge Medical ID. Selectează Editare și apoi activează “Show When Locked” (Afișați când este blocat).

ADVERTISEMENT
Tags: