Sport

Fundația Ion Țiriac nu mai face patinoar gratuit la Brașov! Primarul Brașovului: “Semn clar al sabotajului!”

Fundația Ion Țiriac avea în plan să construiască un patinoar gratuit la Brașov, dar miliardarul a anunțat că nu mai este disponibil pentru a realiza proiectul gratuit.
02.04.2024 | 18:10
Fundatia Ion Tiriac nu mai face patinoar gratuit la Brasov Primarul Brasovului Semn clar al sabotajului
Vis spulberat pentru copiii brașoveni, care nu vor mai beneficia de patinoar gratuit din partea lui Țiriac / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac se afla în față unui nou proiect, după ce a mai anunțat multe planuri grandioase de-a lungul timpului. Însă, miliardarul și-a retras ideea de a face un patinoar gratuit pentru copii în municipiul Brașov, după întârzieri ale consilierilor. Ion Țiriac anunțase cu fast pe 25 martie că va realiza un patinoar în Brașov, însă planurile s-au decimat.

Patinoar în Brașov, doar un vis spulberat pentru copii

Fundația miliardarului a anunțat municipalitatea brașoveană că se retrage, în urma unor întârzieri ale consilierilor locali. Retragerea a fost anunțată astăzi de Allen Coliban, primarul municipiului, în urma unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Conform primarului Brașovului, Ion Țiriac a ales să se retragă din proiect dintr-un motiv birocratic. Amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre fundație și municipalitate a fost și sfârșitul proiectului.

”În faţa răspunsului de astăzi al celor care conduc la nivel local Municipiul Braşov pot doar să îmi exprim dezamăgirea şi surprinderea faţă de ceea ce reprezintă până la urmă refuzul de primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urmă să servească tot braşovenilor.

ADVERTISEMENT

Pe această cale, cu părere de rău trebuie să spun că disponibilitatea noastră de a mai realiza acest parteneriat cu Municipalitatea Braşov încetează de astăzi”, a spus Ion Ţiriac în scrisoarea transmisă în 30 martie către Allen Coliban.

Reacția primarului Brașovului după retragerea lui Ion Țiriac

Reacția primarului Brașovului a fost una de acuze la adresa Consiliului Local, pe care-l acuză de sabotaj. Conform acestuia, aprobarea contractului de comodat trebuia votată pe 29 martie.

ADVERTISEMENT

În finalul anului 2023, Consiliul Local a aprobat un memorandum cu fundația miliardarului. Ion Țiriac se angaja să cedeze către municipalitate pentru 49 de ani administrarea noului patinoar.

Din păcate, este încă un semn clar al sabotajului pe care majoritatea din Consiliu îl exercită şi e un lucru care afectează direct dezvoltarea Braşovului. Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor şedinţe de joi şi vineri, atât în comisii, cât şi în plen.

ADVERTISEMENT

Au fost peste şase ore de discuţii pe marginea acestui subiect, în condiţiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată. Scrisoarea domnului Ion Ţiriac mulţumeşte Executivului pentru atitudinea deschisă şi cooperantă şi pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile.

Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local şi pentru votul dat, un vot pe care îl consideră surprinzător şi inexplicabil, motiv pentru care ne anunţă pe cale oficială că se retrage din această din această construcţie, practic, din acest parteneriat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ion Țiriac este foarte activ în media în ultima perioadă, unde s-a și pus problema venirii ca investitor la Dinamo. Ideea a fost abandonată rapid.

ADVERTISEMENT