Sporturi

Fundaţia Roger Federer a donat 1.000.000 de dolari pentru ajutorarea copiilor africani

07.05.2020 | 10:31
Fundatia Roger Federer a donat 1000000 de dolari pentru ajutorarea copiilor africani
ADVERTISEMENT

Fundaţia Roger Federer a anunţat că  donează 1.000.000 de dolari pentru sprijinirea copiilor africani defavorizaţi şi a familiilor lor. Banii sunt destinaţi asigurării meselor pentru 64.000 de persoane care au avut de suferit în urma pandemiei de coronavirus.

1.000.000 de dolari pentru copiii din Africa, din partea fundaţiei patronate de Roger Federer

COVID-19 este o criză sanitară şi economică la nivel mondial. În acest sens, ca răspuns umanitar, Fundaţia Roger Federer a dispus suma de 1.000.000 de dolari pentru a asigura mese consistente pentru 64.000 de copii cu vârste fragede şi familiilor lor, prin intermediul partenerilor noştri din Africa, atât timp cât şcolile rămân închise“, spune comunicatul postat pe contul oficial de Twitter al organizaţiei patronate de campionul elveţian.

ADVERTISEMENT

Continentul negru se confrunta cu mari probleme şi înainte de pandemia de coronavirus, numărul cazurilor de subnutriţie fiind mai ridicat decât pe alte continente. De când s-au închis şcolile, mulţi dintre micuţii africani au rămas şi fără mesele pe care le primeau în unităţile de învăţământ. Fundaţia RF încearcă să suplinească aceste lipsuri prin demersul său.

În martie, RF şi soţia au donat şi pentru elveţieni

Nu este primul act de caritate în perioada aceasta pe care îl face Roger Federer. Pe 25 martie, acesta a anunţat pe contul personal de Twitter că, împreună cu soţia sa Mirka, a luat hotărârea de a dona 1.000.000 de franci elveţieni celor mai puţin norocoşi locuitori ai Ţării Cantoanelor.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt vremuri care pun la încercare pe toată lumea şi nimeni nu ar trebui abandonat. Mirka şi cu mine am decis să donăm personal un milion de franci elveţieni pentru ajutorarea celor mai vulnerabile familii din Elveţia. Contribuţia noastră este doar începutul. Noi sperăm că şi alţii ni se vor alătura în sprijinirea familiilor nevoiaşe. Împreună putem depăşi cu bine această criză! Rămâneţi sănătoşi!“, a fost mesajul campionului, însoţit de o poza cu el şi soţia sa.

Fundaţia, cea mai mare realizare a campionului

Fundaţia Roger Fereder a fost înfiinţată în 2004 şi este implicată în numeroase proiecte educaţionale şi de ajutor, ale căror benficiari sunt  copiii lipsiţi de şansă. Până în acest moment, peste 1.000.000 de micuţi au primit sprijinul organizaţiei. Zonele în care acţionează aceasta sunt în principal Elveţia şi sudul Africii.

ADVERTISEMENT

Din conducere fac parte Roger Federer în calitate de preşedinte, Lynette Federer (mama tenismanului), Mirka Vavrinec Federer (soţia), Robbie Federer (tatăl), Susanna Lemann (o femeie de afaceri elveţiano-braziliană) şi Tony Godsisk (agentul lui Roger).

La finalul lui 2019,  fiind întrebat care a fost cea mai mare realizare a vieţii sale, marele campion a răspuns fără şovăială că este „foarte mândru de fundaţia lui care a trecut de 15 ani de activitate, timp în care a reuşit să schimbe în bine viaţa a peste un milion de copii, oferindu-le o educaţie superioară“.

ADVERTISEMENT

Carieră de excepţie

Roger Fereder, profesionist din 1998, deţine recordul de turnee de Grand Slam câştigate: 20. În toată cariera, el a strâns 129.946.683 de dolari numai din premiile de la turneele de tenis. Este considerat cel mai bun tenisman din istorie.

ADVERTISEMENT