Sport

Sacrifiu pentru Olimpiadă! David Popovici a renunțat la facultate după doar câteva luni

Campionul de 19 ani și-a înghețat anul la Facultatea de Psihologie, de la Universitatea București, pentru a se putea pregăti de Jocurile Olimpice
26.04.2024 | 10:01
Sacrifiu pentru Olimpiada David Popovici a renuntat la facultate dupa doar cateva luni
David Popovici si-a inghetat anul la Facultatea de Psihologie de la Universitatea Bucuresti FOTO facebook
ADVERTISEMENT

David Popovici este una dintre speranțele întemeiate ale României la o medalie, la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, care vor începe la 26 iulie, în capitala Franței.

A refuzat oferte din străinătate pentru a studia acasă

Campion mondial în 2022, când a câștigat tot ce se putea câștiga, dar cu un regres evident pe plan internațional, în 2023, David Popovici a luat o decizie radicală, care să-l ajute să obțină rezultate cât mai bune la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

El a hotărât să-și înghețe anul, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, după numai câteva luni de cursuri. În felul acesta, se delimitează de perioada de sesiune și examene, care ar fi fost foarte solicitantă.

Anul trecut, el a pus seria de rezultate mai slabe și pe seama programului solicitant cauzat de susținerea Bacalaureatului, examen școlar pe care l-a trecut cu bine în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

David a decis ulterior să-și continue studiile în țară, deși a avut numeroase oportunități de a merge la universitățile din SUA, care îl așteptau cu brațele deschise, pentru a profita și probabil potența performențele sale sportive.

Decizia înscrierii lui la Facultatea de Psihologie a fost intens mediatizată, iar David Popovici a fost invitat la festivitatea de deschidere, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi.

ADVERTISEMENT

Sesiunea s-ar fi suprapus cu Europenele de la Belgrad

Ulterior însă, programul încărcat al sportivului, concursurile, rezultatele mai puțin remarcabile, l-au împins să renunțe la studii chiar din primul an, cu intenția de a le relua la toamnă.

Conducerea Universității a sprijinit hotărârea sa, mai ales că în intervalul 17-23 iunie, sportivul va avea o ultimă repetiție pentru Jocurile Olimpice, urmând a participa la Campionatul European de la Belgrad.

ADVERTISEMENT

Luna aceasta, David s-a impus în probele 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și la 400 de metri liber, în cadrul  Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori. La Olimpiadă însă, el va concura doar la 100 de metri și 200 de metri liber.

 

 

 

ADVERTISEMENT