News

Furia naturii a lăsat dezastru în Oradea. Copaci doborâți de furtună, acoperișuri luate de vânt și străzi inundate. Video

Imaginile dezastrului din Oradea, acolo unde furtuna a făcut ravagii. O persoană a fost rănită, după ce vijelia a spart un geam.
25.07.2023 | 21:45
Furia naturii a lasat dezastru in Oradea Copaci doborati de furtuna acoperisuri luate de vant si strazi inundate Video
Furia naturii a lăsat dezastru în Oradea. Colaj Fanatik/ Sursa foto: ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Furia naturii a lăsat dezastru în Oradea. În câteva minute, furtuna a provocat ravagii în întreg municipiul, în cursul zilei de marți. Vântul a doborât copacii, acoperișurile clădirilor au fost pur și simplu smulse, iar străzile inundate.

Furia naturii a lăsat dezastru în Oradea

În urma precipitațiilor abundente, circulația rutieră a fost blocată în mai multe zone din Oradea. Arborii au fost smulși din rădăcină, stâlpii puși la pământ, iar furnizarea curentului electric a fost întreruptă din această cauză.

ADVERTISEMENT

Multe străzi au fost închise din cauza copacilor prăbușiți, potrivit presei locale. Vorbim de strada Mihai Eminescu, Roman Ciorogariu, Iuliu Maniu, o parte din strada Nicolae Jiga, acolo unde un acoperiș a căzut.

De asemenea, pagube însemnate au fost raportate și în campusul Universității din Oradea. Stâlpii și arborii care au căzut au afectat și fațedele clădirilor din zona respectivă, notează ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, într-un video realizat de un localnic, se poate observa cum acoperișul Bibliotecii Universității a fost efectiv luat de vântul puternic, care a suflat la rafală cu 110 kilometrii pe oră.

O persoană a fost rănită, după ce furtuna a spart o fereastră

Vijelia, cu aspect de tornadă, așa cum notează presa din Oradea, a dus la distrugerea mai multor mașini. Un acoperiș a căzut peste un BMW, pe strada Cuza Vodă. Aceeași situație este întâlnită și în Parcul Brătianu, în apropierea Hotelului Dacia.

ADVERTISEMENT

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că o persoană a fost rănită după ce furtuna a spart un geam. Aceasta a fost transportată la spital pentru a primi îngrjiri medicale. Nu se știe în ce stare se află victima.

„În Oradea, pompierii militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la spital.

ADVERTISEMENT

Pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Salonta, Detașamentului Marghita și Stației Aleșd „intervin cu autospecialele, echipamentele și accesoriile din dotare pentru înlăturarea efectelor furtunilor manifestate în județ”, transmite ISU Crișana.

 

ADVERTISEMENT
Tags: