News

Furtuna Babet a făcut dezastru în nordul Europei. Trei persoane au murit, sute de case sunt distruse de inundații

Ploile și furtunile au făcut ravagii în nordul Europei. Trei oameni au pierit, iar alții au rămas fără locuințe, în urma fenomenelor extreme.
21.10.2023 | 20:05
Furtuna Babet a facut dezastru in nordul Europei Trei persoane au murit sute de case sunt distruse de inundatii
Furtuna Babet a făcut dezastru în nordul Europei. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Furtuna Babet a făcut dezastru în nordul Europei, în ultimele 24 de ore, fiind semnalate inundații istorice. Totodată, trei oameni au murit, iar sute de persoane au rămas pe drumuri din cauza fenomenelor meteorologice.

Furtuna Babet a făcut pagube majore în Europa

Cantitățile de precipitații abundente care au căzut în noaptea de vineri spre sâmbătă au provocat ravagii în mai multe zone din Europa. Nord-estul Scoției a fost cel mai afectat. Pe lângă pabubele materiale, aici s-au înregistrat două decese.

ADVERTISEMENT

De altfel, premierul scoţian Humza Yousaf a solicitat oamenilor să fie pregătiți pentru orice, inclusiv pentru evacuarea locuințelor. Numărul adăposturilor a fost dublat în Aberdeenshire, Scoția.

Alerta de vreme rea a fost extinsă și a inclus Dundee, Perth, Kinross, Angus şi Aberdeenshire. Aici ar fi fost observate valuri de şase metri în portul Stonehaven, conform presei din regiune.

ADVERTISEMENT

În total, în Regatul Unit au pierit trei oameni după furtuna devastatoare. Mai mult, în nordul Angliei, aeroportul Leeds Bradford a fost închis din cauza vântului puternic. Aici, o aeronavă a ieșit de pe pistă.

În centrul Angliei, 400 de case au fost distruse și inundate. Și Danemarca se află printre țările care au de suferit, fiind lovită de Babet. Nivelul apelor a crescut anormal, cu peste doi metri, în mai multe orașe din sudul statului.

ADVERTISEMENT

Dezastru în Danemarca și Norvegia, în urma inundațiilor

Casele au fost inundate, iar oamenii au rămas fără energie electrică vreme de mai multe ore. Cele mai afectate sunt orașele Aabenraa, Haderslev, Sanderborg, Hesnaes, Fynshav, Faaborg şi Assensson, conform autorităților din Danemarca.

Și în Norvegia au fost probleme din cauza inundațiilor aduse de furtuna Babet. Observator.news notează că aproximativ 20.000 de cetățeni au rămas fără curent electric. De altfel, acoperișurile au fost smulse, iar copacii au fost puși la pământ de furia naturii.

ADVERTISEMENT

Amintim că situații similare au avut loc și în Vestul Europei. Străzile au fost inundate în Madrid și Lisabona. Și în Franța au fost probleme din cauza furtunilor devastatoare, mai multe școli din din apropierea orașului Nice fiind închise.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie