News

Video. Grecia, devastată de o nouă furtună. Inundaţiile fac ravagii în Volos şi alte regiuni

La trei săptămâni după furtuna Daniel, furtuna Elis face din nou ravagii în Grecia. În mare parte sunt afectate aceleaşi regiuni care au suferit la începutul lui septembrie.
28.09.2023 | 11:55
Video Grecia devastata de o noua furtuna Inundatiile fac ravagii in Volos si alte regiuni
Imagine din Volos, totul este acoperit de noroi Foto: Prototherma
ADVERTISEMENT

Râurile s-au revărsat din nou în mai multe regiuni ale Greciei, după ce o furtuna Elias a adus cantităţi mari de precipitaţii. Situația este critică în Platanias și Milina, dar şi în Volos, oraş care a fost afectat şi de furtuna Daniel, luna trecută, scrie CNN Grecia.

Peste 180.000 de animale au murit în inundaţii

Volos, un oraş cu 140.000 de locuitori, este fără electricitate ore întregi, iar casele și magazinele sunt inundate. Lipsa apei potabile şi căderea liniilor de comunicaţie, atât fixe cât şi mobile, fac orele următoare foarte dificile pentru locuitorii din Volos și din împrejurimi.

ADVERTISEMENT

Nivelul ridicat al apei care a căzut în oraşul Volos în ultimele ore a dus la interzicerea circulației, în timp ce mai multe persoane au fost salvate din casele inundate. Armata, poliția, scafandrii şi pompierii acţionează în continuare pe teren.

Presa elenă scrie că au existat apeluri în continuu către Serviciul de Pompieri pentru a-i salva pe oamenii din diverse zone din Volos, în timp ce peste 330 de persoane au fost duse în locuri sigure.

ADVERTISEMENT

Furtuna Elias face ravagii în Pelion, Volos și nordul insulei Evia la doar câteva săptămâni după o altă furtună devastatoare, Daniel, a măturat această zonă, provocând 17 decese. Filmări de la Pelion arată tot haosul situației, iar satul Milina „se îneacă” în noroi.

Armata a fost chemată să intervină şi la Platanias. După o cantitate uriașă de precipitații, casele au fost inundate cu o viteză atât de mare încât oamenii abia au avut timp să-și salveze viețile.

ADVERTISEMENT

Potrivit viceprimarului Dimitris Ramata, pâraiele și râurile s-au revărsat după ploaia care a început să cadă în zonă în jurul prânzului. Potrivit acestuia, situația din orașele Horto și Platania este critică, în timp ce străzile din satul Milina sunt inundate. Acest sat de pescari a suferit deja foarte mult de pe urma furtunii Daniel, în urmă cu trei săptămâni.

În plus, ministrul agriculturii de la Atena, Lefteris Avgenakis, a declarat că echipele de intervenţie au eliminat deja peste 180.000 de cadavre de animale şi păsări. Printre culturile distruse se numără plantaţii de bumbac, porumb, grâu, mere şi kiwi.

ADVERTISEMENT

În multe zone drumurile s-au transformat în torenți, iar apa a depășit în multe cazuri nivelul de 50 de centimetri. Mai multe drumuri de legătură între localităţi au devenit impracticabile, din cauza alunecărilor de teren.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux