News

Furtună devastatoare în Buzău. Arbori smulși, case distruse și întreruperi de curent. Primarul: ”Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva”

După mai multe zile cu temperaturi insuportabile, România este lovită de fenomene severe de instabilitate. O furtună devastatoare a afectat o comună din Buzău. Vijelia a smuls arbori și a distrus mai multe case.
28.07.2022 | 19:54
Furtuna devastatoare in Buzau Arbori smulsi case distruse si intreruperi de curent Primarul Nu am mai intalnit niciodata asa ceva
Comună din Buzău, afectată grav de o furtună puternică. Vijelia a smuls acoperișurile caselor. Sursa foto: colaj Fanatik / Meteo Buzău
ADVERTISEMENT

Aflat mai multe zile sub alerte de căldură, județul Buzău a fost lovit, la mijlocul săptămânii, de fenomene extreme de instabilitate.

Comună din Buzău, afectată grav de o furtună puternică. Vijelia a smuls acoperișurile caselor

În comuna Padina, o furtună de doar 30 minute a făcut ravagii. Vijelia a smuls acoperișuri, a dărâmat zidurile unor case, a rupt copaci și a scos din pământ 20 de cruci dintr-un cimitir.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în zonă au fost și probleme cu alimentarea cu energie. Cablurile electrice au fost învârtite și rupte de vântul puternic.

Autoritățile locale și echipaje de la ISU Buzău au fost chemate în zonă pentru a înlătura copacii căzuți pe șosea.

ADVERTISEMENT

Furtuna devastatoare din judeţul Buzău a fost consemnată miercuri seară. Ea a venit după o zi în care valorile maxime s-au apropiat de 40 de grade Celsius.

Localnicii spun că nu au mai întâlnit niciodată o astfel de furtună

Primarul comunei, Ionel Chiriță, spune că atât el, cât și localnicii, nu au mai întâlnit o astfel de furtună în zonă.

ADVERTISEMENT

Edilul descrie manifestările extreme ale vremii. Conform acestuia, vântul bătea din toate direcțiile, iar ploaia curgea ca o perdea de apă.

”Ploaia a căzut cam jumătate de oră, cred că au venit între 50- 60 l apă/ mp, în funcție de zone. A bătut vântul cu putere, aici a fost problema. A bătut vântul foarte tare, apa multă a îngreunat pomii și i-a mai rupt, i-a mai doborât. Furtună din aceasta nu a mai fost niciodată în Padina, toată lumea spune.

ADVERTISEMENT

Au fost de-a lungul anilor și furtuni, dar nu așa. A fost de intensitate mare, vântul acesta a sporit pericolul. Vântul nu bătea dintr-o singură parte cum bate de regulă la noi crivățul, se schimba sensul, direcția, forța, și de aici au apărut problemele. A fost genul acela de ploaie care este cu apă multă într-o perioadă scurtă de timp. Curgea așa, o perdea de apă”, declară primarul, conform site-ului SansaNews.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită de manifestările extreme ale vremii, mai spune edilul din comuna buzoiană.

ADVERTISEMENT