News

Furtuna Larisa face prăpăd în Ungaria. Zeci de mașini implicate într-un carambol-gigant, pe autostradă. Un român, rănit grav

Un accident de proporții a avut loc sâmbătă, în Ungaria, provocat de o furtună de nisip care a blocat vizibilitatea șoferilor.
11.03.2023 | 20:58
Furtuna Larisa face prapad in Ungaria Zeci de masini implicate intrun carambolgigant pe autostrada Un roman ranit grav
Un accident de proporții s-a produs în UIngaria, din cauza furtunii de nisip / Sursă foto: Romania Postsen English
ADVERTISEMENT

Aproape 50 de mașini au fost implicate într-un carambol-gigant, pe autostrada care leagă Budapesta de Viena. Cinci dube, șase camioane și 37 de autovehicule personale s-au ciocnit pe autostrada M1.

Zeci de răniți în accidentul din Ungaria

Peste 20 de vehicule, printre care și un camion, au luat foc iar 26 de persoane au fost rănite în accident. Potrivit Antena 3, cel puțin șase dintre victime au fost transportate la spital în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Mai multe ambulanțe, precum și patru elicoptere de salvare au ajuns la fața locului pentru a prelua victimele accidentului.

Potrivit martorilor oculari, din cauza vizibilității proaste, mai multe mașini mici dar și un camion au ajuns pe sensul opus, unde s-au ciocnit violent de automobilele care circulau regulamentar.

ADVERTISEMENT

Trei români, prinși în carambol

Sâmbătă seara, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că printre răniți se află și un cetățean român.

”Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, arată MAE.

ADVERTISEMENT

Furtuna Larisa a ajuns în Ungaria

Sâmbătă seara, ambele sensuri de circulație de pe M1 fuseseră închise de autorități, pentru a evita alte incidente și pentru a degaja locul.

Incidentul a fost provocat de furtuna Larisa, care face ravagii în Ungaria de câteva zile. Fenomenul se manifestă în vestul și centrul Europei, prin rafale puternice de vânt, care rupe copaci și mătură nisipiul și pietrișul de la suprafața solului.

ADVERTISEMENT

Până acum furtuna Larisa a afectat Marea Britanie, Belgia și Olanda, începând cu 8 martie și s-a manifestat inclusiv cu viscol puternic și căderi masive de zăpadă. Specialiștii spun că vântul a suflat cu o viteză maximă de 126 km/h.

Europa, puternic afectată de furtuna Larisa

Mai multe autostrăzi din Marea Britanie au fost închise, în cursul zilei de vineri, atunci când meteorologii au emis un cod galben.

Furtuna care afectează Europa în aceste zile a fost botezată Larisa după numele serviciului meteo francez care a observat primul modificări ale presiunii atmosferice la nivelul continentului.

Furtuna vine din zona Atlanticului și își pierde din intensitate pe măsură ce se îndreaptă spre estul continentului. În România, fenomenul se va resimți printr-o scădere a temperaturilor și precipitații, inclusiv sub formă de ninsoare, mai ales în zonele de munte.

ADVERTISEMENT
Tags: