News

Furtună puternică la Constanța. Ploi torențiale și valuri de nisip pe litoral. Video

O furtună puternică a avut loc la Constanța. Pe litoral au fost ploi torențiale și valuri de nisip
22.07.2021 | 00:01
Furtuna puternica la Constanta Ploi torentiale si valuri de nisip pe litoral Video
Furtună puternică la Constanța. Ploi torențiale și valuri de nisip pe litoral Sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Oamenii care se aflau la malul mării au fost surprinși de vremea rea. Pentru 30 de minute a plouat torențial în mai multe zone de pe litoral.

Vântul puternic a ridicat nisipul și a culcat mai multe umbrele. Turiștii au fugit să se adăpostească.

ADVERTISEMENT

Furtună puternică la Constanța. Ploi torențiale și valuri de nisip pe litoral. Video

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcastig de cod portocaliu. Aceasta a fost valabilă pentru 40 de minute, între 18:35 până la ora 19:15.

Meteorologii au anunțat că localitățile Constanța, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peștera, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Grădina și Mangalia vor fi lovite de descărcări electrice frecvente, vijelie, intensificări ale vântului, cu rafale ce au depășit 80 km/h.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost avertizați și de ISU Dobrogea. În plus, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de fenomene extreme, furtuni, vijelii și grindină, care a fost valabilă până în această seară.

În acest moment, județul Tulcea se află sub o atenționare nowcasting, valabilă până la ora 04:00. „Local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h,” au anunțat meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea rea a produs pagube în multe zone din țară

În ultimele zile, intemperiile au făcut ravagii în țară. Miercuri, Inspectoratul General petru Situații de Urgență a anunțat că 36 de localități din 15 județe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de vremea rea.

Au fost afectate județele Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş.

ADVERTISEMENT

Pomperii au intervenit și pentru evacuarea a zeci de oameni, blocați de viituri. Traficul rutier a avut și el de suferit, fiind blocate mai multe drumuri.

„S-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, şapte anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noştri au acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate trei autoturisme”, a transmis IGSU, printr-un comunicat.

Traficul rutier a fost blocat pe un drum județean (DJ 714/DB) și restricționat pe un drum național (DN 74A/AB) din cauza unui podeț avariat de viituri. Circulația a fost temporar afectată pe patru drumuri naționale (DN 75/AB, DN 2D/CV, DN 68A/HD și DN 1/PH) și trei drumuri județene (DJ 121C/CV, DJ 687D/HD și DJ 687E/HD), unde copacii au căzut pe carosabil sau s-a cumulat apă și aluviuni.

ADVERTISEMENT
Tags: