News

Fuziunea dintre USR și PLUS e oficială. Care a fost procentul celor care s-au opus

15.08.2020 | 17:55
Fuziunea dintre USR si PLUS e oficiala  Care a fost procentul celor care sau opus
ADVERTISEMENT

PLUS a votat fuziunea cu USR, cu un vot covârșitor de 83% din delegații PLUS la Convenția Națională.

Dacian Cioloș făcea anunțul fuziunii în același moment în care Congresul USR a adoptat fuziunea cu PLUS.

ADVERTISEMENT

Datele oficiale anunțate de președintele PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, arată că doar 15% au fost împotriva fuziunii.

USR a fuzionat oficial cu PLUS, pentru a câștiga alegerile locale și generale

Mai eaxct, 1229 de voturi au fost pentru fuziune,240 împotriva acesteia şi 18 abţineri. Așadar 83% dintre membri au fost pentru fuziune, 15 împotriva fuziunii şi 1% s-au abţinut.

ADVERTISEMENT

Dan Barna a făcut un anunț similar pe Facebook, USR adoptând la Congres fuziunea cu partidul condus de Cioloș.

„Preşedintele USR precizat că începe perioada generaţiilor liderilor din USR şi PLUS, după ce 30 de ani politica a fost făcută de vechile partide”, conform Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor, fuziunea a fost susținută de 75% din votanții din USR, în timp ce aproximativ 17% au fost împotriva acestei idei.

USR PLUS va încerca să câștige cât mai multe mandate de primar la alegerile locale din această toamnă, după care va forța o guvernare cu PNL pentru următorii 4 ani, în funcție de protentele obținute.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, grupările reunite sub o singură umbrelă nu au un număr impresionant de procente, fiind situați undeva la sub 15% cumulat. Rămâne de văzut cum se vor mobiliza românii în plină pandemie atunci când va fi necesar votul lor.

Uniunea cu USR se substituie pentru mine aceluiaşi scop pentru care am muncit de 4 ani de zile încoace. Acum, în campania pentru alegerile locale şi înainte cu câteva luni de alegerile generale cred că trebuie să arătăm că uniţi putem învinge resemnarea şi evitarea, pentru că acestea sunt lucruri care riscă să se înrădăcineze încet-încet nu doar în rândul membrilor din partid, dar mai ales în rândul votanţilor, celor pe care i-am avut în 2019 la vot şi pe care trebuie să îi avem la vot în 2020”, a declarat Dacian Cioloş.

ADVERTISEMENT