Life

Gabriel Dorobanțu, secretele din spatele melodiei care l-a făcut celebru. A cântat-o de peste 20 de mii de ori

Gabriel Dorobanțu, dezvăluiri despre piesa care i-a adus succes. A fost interpretată pe scenă de mai bine de 20.000 de ori.
05.01.2024 | 12:31
Gabriel Dorobantu secretele din spatele melodiei care la facut celebru A cantato de peste 20 de mii de ori
Gabriel Dorobanțu, dezvăluiri despre piesa care i-a adus succes. A fost interpretată pe scenă de mai bine de 20.000 de ori. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Gabriel Dorobanțu, secretele din spatele melodiei care l-a făcut celebru. A cântat-o de peste 20 de mii de ori. Versurile sale nu au fost uitate și sunt fredonate chiar și de tinerii din noua generație. Care este povestea ei.

Gabriel Dorobanțu, dezvăluiri despre piesa care i-a adus succes. A fost interpretată pe scenă de mai bine de 20.000 de ori

Gabriel Dorobanțu a făcut mai multe dezvăluiri despre piesa care i-a adus succes. A fost interpretată pe scenă de mai bine de 20.000 de ori, în ciuda faptului că nu a fost scrisă pentru el, ci pentru un alt artist român.

ADVERTISEMENT

Ar fi trebuit să ajungă la Ileana Șipoteanu, soția lui Dumitru Lupu. Melodia se numește Hai, vino, iar în gara noastră mică și este compusă de regretatul compozitor Dumitru Lupu, care a încetat din viață în iulie 2017.

La momentul respectiv compozitorul era dirijor la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. În anul 1986 avea să îi prezinte melodia interpretului în vârstă de 71 de ani, însă la prima audiție nu l-a impresionat deloc.

ADVERTISEMENT

I-a cântat piesa la chitară și i s-a părut că este o romanță care nu i se potrivește. Versurile acestui șlagăr au fost scrise de Florin Pretorian. Ulterior, șlagărul lui Gabriel Dorobanțu a fost inclus pe albumul Să nu vii iar să mă cauți, care a fost lansat în 1994.

Deși la început artistul nu a fost prea încântat de piesă, în cele din urmă s-a dovedit că i-a adus un succes uriaș. Cântărețul cântă melodia la fiecare spectacol sau eveniment unde este invitat, semn că este apreciată și acum de publicul român.

ADVERTISEMENT

Gabriel Dorobanțu și piesa cântată cel mai frecvent

Gabriel Dorobanțu consideră că piesa Hai, vino, iar în gara noastră mică a fost cântată cel mai frecvent. Melodia este fredonată atât de oamenii veseli de la diverse petreceri, dar și atunci când sunt evenimente mai puțin plăcute.

 „Până acum nu m-am gândit să fac o contabilizare a dăţilor în care am prezentat-o pe scenă, dar cred că aş putea spune că am interpretat-o de circa 20.000 de ori. Ca să fiu mai exact ar fi undeva între 18.000 şi 20.000 de ori.

ADVERTISEMENT

Melodia aceasta este, într-un fel, cartea mea de vizită, deci nu poate lipsi din niciun spectacol la care iau parte. Fie lumea cât de supărată şi vremurile astea pe care le ştim cu toţii, dacă este Gabriel Dorobanţu, este şi şlagărul cu pricina”, a spus vedeta pentru impact.ro.

ADVERTISEMENT