Sport

Gabriel Zahiu, înmormântat cu steagul Stelei pe sicriu! Trupul neînsuflețit, adus la Buzău după 4 luni într-o morgă din Suedia

Trupul neînsuflețit al fostului fotbalist, Gabriel Zahiu, a fost adus pe stadionul de unde acesta a început povestea de dragoste cu fotbalul.
31.03.2024 | 10:50
Gabriel Zahiu inmormantat cu steagul Stelei pe sicriu Trupul neinsufletit adus la Buzau dupa 4 luni intro morga din Suedia
Gabriel Zahiu, fost campion cu Steaua, înmormântat la Buzău. Sursă foto: Adevărul.ro
ADVERTISEMENT

Gabriel Zahiu, fostul fotbalist al celor de Gloria Buzău, utlima echipa calificată în play-off-ul ligii secunde, și Steaua București, a decedat în luna în Noiembrie. Trupul fostei legende a echipei din Buzău a fost adus pe stadionul unde acesta a început povestea de dragoste cu fotbalul.

Trupul neînsuflețit al lui Gabriel Zahiu, ținut timp de patru luni în Suedia

Familia lui Gabriel Zahiu a trăit cu adevărat o dramă după decesul acestuia. În ciuda faptului că fostul fotbalist a decedat în luna noiembrie, trupul neînsuflețit al acestuia a ajuns în țară tocmai după patru luni, din cauza dificultăților financiare și a unei proceduri complicate de repatriere.

ADVERTISEMENT

Foștii lui coechipieri, Mitică Ghizdeanu și Dan Tulpan, au fost prezenți pe stadionul din Buzău pentru a-și lua rămas bun de la Gabriel Zahiu.

„Omul ăsta mi-a marcat destinul. Am ajuns la Buzău datorită lui. Steaua l-a transferat pe Gabi Zahiu de la Buzău, iar în schimb a trimis la Buzău trei juniori, printre care și eu. A fost un jucător foarte bun, bătăios, juca pe orice post. A fost convocat și la națională. A jucat și fotbal, și-a trăit și viața, înțelegeți voi ce vreau să spun. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Dan Tulpan pentru site-ul Buzoienii.

ADVERTISEMENT

„Îl știu pe Gabi din prima zi când a ajuns la Gloria. A fost atunci un trial, cu jucători din județ. Am fost opriți și eu, și el, și alți doi-trei. Avea o fire așa mai rebelă. Cu bune și rele.

Mi-aduc aminte și când a plecat din România în 1987. A venit Carolică, primul secretar de atunci, l-a luat așa după-umăr, l-a tras deoparte și-a spus că e liber să plece”, a declarat și Mitică Ghizdeanu pentru același site.

ADVERTISEMENT

Vezi mai jos momentul când trupul lui Gabriel Zahiu a ajuns pe stadionul celor de la Gloria Buzău

Gabriel Zahiu, campion al României cu Steaua București

Fostul fundaș, Gabriel Zahiu, s-a născut în data de 17 noiembrie 1956, la Buzău. Acesta și-a început cariera la echipa Gloria Buzău, în sezonul 1973-1974. Un an mai târziu, Zahiu a debutat în prima divizie, la Steaua București.

La echipa din București, Gabriel Zahiu a reușit să câștige două titluri de campion și două Cupe ale României. Acesta a fost coleg cu nume mari ale fotbalului românesc precum: Marcel Răducanu, Liță Dumitru sau Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Fundașul s-a întors la echipa care l-a făcut să se îndrăgostească de fotbal, Gloria Buzău, în anul 1981 și a rămas acolo până în anul 1985. În total, fundașul are 135 de meciuri și 32 de goluri în prima divizie a fotbalului românesc.

 

ADVERTISEMENT
Tags: