Gabriela Cristea nu e doar o prezentatoare de succes, ci și o gospodină desăvârșită. Adesea, vedeta împărtășește cu fanii rețetele sale delicioase de mâncare, iar recent le-a arătat cum pregătește ea, pas cu pas, salata de vinete.
Chiar dacă apare aproape zilnic la televizor și este o adevărată vedetă în România, Gabriela Cristea nu se dă în lături de la treburile casnice. Din contră, de curând mărturisea că-i place să aducă mici îmbunătățiri casei sale și adesea împarte cu fanii rețetele sale favorită.
Le-a arătat urmăritorilor cum să facă un frappe răcoritor chiar la ei acasă, dar și cum să prepare o delicioasă salată de vinete. Vedeta de la Antena Stars le preferă cu maioneză, dar adaugă și un ingredient secret, la care puțini oameni s-ar fi gândit.
Este vorba de puțin usturoi, pe care Gabriela Cristea îl folosește pentru a da un gust aparte salatei de vinete. „O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede.
Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele. De azi noapte le-am pus într-o sită. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem problemele cu stomacul.
Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata”, este rețeta ușoară rapidă de salată de vinete pe care Gabriela Cristea o urmează de fiecare dată când vrea să gătească ceva rapid pentru familia sa.
Iar pentru cei care sunt la dietă, dar totuși poftesc la salată de vinete, nutriționistul Mihaela Bilic are soluția. Secretul este ca legumele coapte să fie puse într-un castron adânc, după ce au fost tocate cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze.
În loc de maioneză, se adaugă doar un gălbenuș de ou și puțin ulei, apoi se amestecă foarte bine. „Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute. Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei.
Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm. Atunci, în final, nu veți avea o salată de vinete, ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei. Și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine”, a explicat Mihaela Bilic, conform capital.ro.