Life

Cu ce rețetă de frappe se răsfață Gabriela Cristea. Este inspirată de la greci și ideală pentru vacanțe

Rețeta delicioasă de frappe a Gabrielei Cristea. Provine de la greci și este ideală pentru un concediu în această vară călduroasă.
19.07.2023 | 12:33
Cu ce reteta de frappe se rasfata Gabriela Cristea Este inspirata de la greci si ideala pentru vacante
Cum prepară Gabriela Cristea frappe-ul. Sursa foto: captură video Tik-Tok, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un frappe este ideal în această perioadă călduroasă. Este dulce și răcoritor și îți va oferi o stare de bine. Nu este exclus să ai și un surplus de energie, deoarece conține cafea. Mulți îl cumpărăm din magazine, dar se poate prepara și acasă. Iată o rețetă a Gabrielei Cristea.

Ce fel de frappe consumă Gabriela Cristea. Iată o rețetă inspirată din Grecia

Gabriela Cristea este una dintre vedetele din showbiz foarte active pe rețelele de socializare. Zilnic își ține fanii la curent cu viața sa, iar uneori le împărtășește ”secrete” din bucătărie. Astfel, demonstrează că se pricepe nu doar la televiziune ci și la gătit.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul ei de Tik-Tok, moderatoarea emisiunii ”Mireasa, capriciile iubirii”, le-a dezvăluit admiratorilor săi o rețetă delicioasă de frappe, inspirată de pe meleaguri elene. Se prepară rapid și nu ai nevoie de ingrediente sofisticate.

Gabriela Cristea a făcut un frappe pe care îl găsești aproape la orice pas în Grecia. Îți trebuie un pahar mare, cafea solubilă, zahăr, cuburi de gheață, apă fierbinte, lapte și un pai. Care este primul pas? Se pun două lingurițe de cafea în recipient și apoi două sau trei de zahăr.

ADVERTISEMENT

Gabriela Cristea: ”Este frappe-ul pe care îl găsești cam oriunde te-ai duce în Grecia”

Se amestecă cafeaua și zahărul, iar după ce compoziția s-a îngroșat, se toarnă puțină apă fierbinte și se amestecă din nou, încât să se formeze o spumă. Astfel, se va topi zahărul, iar conținutul se va mări ca volum. Spre final, se pun câteva cuburi de gheață și apoi laptele. Asortați totul cu un pai și poftă bună!

”Este frappe-ul pe care îl găsești cam oriunde te-ai duce în Grecia. Este făcut mereu cu cafea solubilă și o să punem așa: două lingurițe de cafea solubilă cu vârf. Mai avem nevoie și de zahăr, iar eu o să folosesc zahăr de cocos și o să pun trei lingurițe pentru că mie îmi place mai dulce un pic.

ADVERTISEMENT

Și în primă fază mai avem nevoie să punem doar un strop de apă pentru că trebuie să batem nesul. O să aveți nevoie de această sculă (n.r. mixer spumă de lapte) sau dacă aveți nervi, cum făceau părinții noștri pe vremuri, frecau la nes până ieșea ce trebuie. 

Punem un pic de apă fierbinte și începem să amestecăm până o să se facă o spumă. Se topește zahărul și crește în volum compoziția. După ce am terminat de frecat ness-ul și i-am dat o consistență pe care noi o dorim, punem gheață, umplem tot recipientul cu gheață, iar la sfârșit turnăm lapte. Iată, frappe-ul nostru este gata!”, a explicat Gabriela Cristea pe Tik-Tok.

ADVERTISEMENT

Cât de mult îngrașă un frappe?

Pentru cei care țin la dietă, frappe-ul nu este recomandat. Mai ales atunci când conține foarte mult zahăr și frișcă. Însă, dacă vă permiteți o abatere de la regulă, mai ales că este o băutură de sezon, fiind foarte rece, aflați că puteți acumula în jur de 500 de calorii.

ADVERTISEMENT