News

Gabriela Firea acuză o campanie împotriva sa și cere pedepsirea vinovaților de la azilul ororilor din Ilfov: ”E inacceptabil, intolerabil!”

Gabriela Firea a reacționat după scandalul monstru de la azilele de bătrâni din Ilfov, unde bătrânii erau chinuiți și înfometați, ani de zile.
06.07.2023 | 16:10
Gabriela Firea acuza o campanie impotriva sa si cere pedepsirea vinovatilor de la azilul ororilor din Ilfov E inacceptabil intolerabil
Gabriela Firea acuză o campanie împotriva sa. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Firea a oferit o replică, totodată, contestatarilor care au acuzat-o că ar fi responsabilă indirect de această situație incredibilă. Firea crede că cineva dorește să o scoată cu orice preț din politică și a insistat că își dorește la fel de mult ca toată lumea să se facă dreptate.

Gabriela Firea cere pedepsirea vinovaților de la azil

Ministrul familiei crede că întreaga poveste e o campanie orchestrată împotriva sa, cu toate că nu poate fi niciodată de acord ca niște persoane nevinovate și în vârstă să fie chinuite. Mai mult, Firea insistă că Ministerul Familiei nu are atribuții pentru acreditarea și controlul căminelor de bătrâni.

ADVERTISEMENT

”Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrata împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei! Am spus încă de la apariția informațiilor cu privire la aceste cazuri grave că persoanele responsabile pentru neregulile constatate trebuie să plătească. Este inacceptabil orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă

Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni și nu pot fi de acord cu astfel de comportamente. Susțin ca toate aceste centre să fie controale, să existe verificări extinse la nivel național. Însă, de la a trage la răspundere vinovații, așa cum pe bună dreptate o fac anchetatorii, până la a inventa persoane responsabile doar pentru a mă calomnia este cale lungă și nu are legătură cu realitatea. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe care îl conduc nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului”, și-a început Firea discursul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea insistă asupra faptului că ea, ca și persoană fizică sau ca și ministru, nu a avut niciodată cunoștință despre cazurile prezentate în Ilfov. Gabriela Firea răspunde cel mai probabil partidului AUR, care o acuza că tace și nu reacționează în această chestiune, la fel cum nu o face nici ministrul muncii Marius Budăi.

”Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În ciuda eforturilor masive făcute de persoane care și-au dovedit lipsa de deontologie și echidistanță, fiind în serviciul unor partide și oameni politici, singura legătură este faptul că în conducerea unei asociații din dosar a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei. Datele din dosar, cele apărute în spațiul public, sunt cea mai mare dovadă că nici consiliera mea nu cunoștea activitatea centrelor deținute de asociația respectivă. Sigur că nu este de interes pentru cei care împroașcă cu noroi faptul că numele ei nu apare nici în stenogramele citate în presă, nici în interceptările publicate și nici pe documente. De asemenea, s-au creat intenționat confuzii publicând imagini amestecate ca să pară și mai vinovată consiliera mea, deci și eu.

ADVERTISEMENT

Mai spun ceva cât se poate de clar: sora mea nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov. Niciodată de când a fost angajată în această instituție nu a avut atribuții privind persoanele adulte cu dizabilități, acreditarea sau verificarea acestor centre, atribuirea contractelor sau efectuarea plăților pentru serviciile prestate. Atribuțiile de serviciu ale surorii mele privesc programele educative pentru copii. Nici la fostul loc de muncă nu a avut astfel de atribuții, oricât ar afirma persoane care fac parte dintr-un plan bine gândit și regizat pentru compromiterea mea. Sora mea nu este și nici nu a fost anchetată vreodată și nici nu va fi, având în vedere lipsa de implicare în acest caz dramatic. Singura „vină” pe care o are este că îmi este soră și că lucrează în instituția vizată în anchetă, dar într-un alt departament”, a completat ministrul familiei.

În încheiere, Gabriela Firea se consideră dezamăgită de faptul că a început campania electorală mult prea devreme. Astfel, prin manipulare și informații scoase din context sau fake news, oponenții săi politici încearcă să câștige capital de imagine, în speranța că-și vor îmbunătăți procentele înainte de alegerile din 2024.

ADVERTISEMENT

”Constat cu amărăciune că a început deja campania electorală, cu mult înainte de vreme. Se încearcă prin manipulare, informații scoase din context, falsuri în articole de presă care nu respectă minimul adevăr și sunt corelate politic, denigrare și intimidare, scoaterea mea dintr-o eventuală cursă electorală, înainte ca orice competiție să fi început. În paralel cu ancheta penală, a început și lupta electorală dusă de unele partide politice, în favoarea propriilor candidați, doar pentru a mă împiedica să obțin un nou mandat la Primăria Capitalei. În ultimele două zile, am fost atacată și terfelită doar cu scopul de a-mi fi distrusă imaginea publică, în scop politic. Este cu atât mai evident când acuzațiile vin dinspre aceleași persoane care m-au atacat sistematic în timpul mandatului de primar general, în campania electorală și, ulterior, în funcțiile publice pe care le-am ocupat.

Însă, orice atac la adresa familiei mele, a copiilor mei și a soțului meu, cu dorința de a ne compromite carierele, înseamnă un linșaj de joasă speță. Așa cum a menționat și soțul meu, primăria pe care o conduce nu are competență de control a căminelor de bătrâni și nu are încheiate contracte de prestări servicii sociale cu parteneri privați. Totul este o dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru Primăria Municipiului București. Nu vor reuși, pentru că adevărul va ieși la lumină, iar oamenii nu se vor lăsa păcăliți de această denigrare și intimidare a mea”, a concluzionat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT