News

Sorin Grindeanu a pus gând rău ministerului condus de Gabriela Firea. Ce alte ministere vrea să mai comaseze

Sorin Grindeanu este adeptul reducerii numărului de ministere, soluție pe care o va susține în cadrul negocierilor pentru guvernul Ciolacu.
12.05.2023 | 15:07
Sorin Grindeanu a pus gand rau ministerului condus de Gabriela Firea Ce alte ministere vrea sa mai comaseze
Sorin Grindeanu susține reducerea numărului de ministere Sursa foto: Facebook Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, ministru al transporturilor și vicepremier în actualul guvern condus de Nicolae Ciucă, propune o structură redusă a guvernului post rocadă la guvernare. ”Sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a pus gând rău ministerului condus de Gabriela Firea

Ministrul transporturilor a vorbit despre reducerea numărului de ministere prin includerea ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie Tineret şi Sport,

ADVERTISEMENT

”Susţin o reducere a numărului de ministere. (…) Nu văd de ce am avea un minister al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcţiona foarte bine aşa cum a funcţionat în Ministerul Economiei.

De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie Tineret şi Sport. Îmi voi susţine punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu într-un interviu pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să se comaseze ministere”

Nu este pentru prima dată când Sorin Grindeanu vorbește despre reducerea numărului de ministere. Acesta a abordat subiectul miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Constanța, fără însă să precizeze la ce ministere se referă.

“Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care i l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor. Este punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat.

ADVERTISEMENT

Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere. E punctul meu de vedere şi îl spun public, l-am spus şi colegilor mei. Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru.

Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din Guvern dacă aş da un exemplu sau altul acuma de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Şi nu doar secretari de stat. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a spus atunci Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: ”În acest moment avem un protocol”

Viitorul șef al noului cabinet, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, referitor la structura noului guvern, că în prezent există un protocol al coaliţiei pe care partidele îl respectă.

”În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Atunci când coaliţia va lua altă decizie, sunt primul care am să vin şi am să vă anunţ”, a afirmat Marcel Ciolacu, în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT