News

Gabriela Firea amenință cu demisia. Vrea să-l ia și pe Florentin Pandele și să ”dispară din viața publică”

Gabriela Firea pare decisă să părăsească viața politică, dezamăgită că este atacată din toate părțile pentru scandalul iscat de cazul azilelor de bătrâni din Ilfov.
06.07.2023 | 23:46
Gabriela Firea ameninta cu demisia Vrea sal ia si pe Florentin Pandele si sa dispara din viata publica
Gabriela Firea amenință cu demisia. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Firea a anunțat că îl va lua din viața publică și pe soțul său Florentin Pandele. Desigur, mesajul Gabrielei Firea este adresat liderului PSD Marcel Ciolacu, cel care în cele din urmă poate decide cum va decurge această telenovelă. Gabriela Firea anunțase deja că se consideră o victimă în întreaga poveste.

Gabriela Firea amenință cu demisia

”USR mi-a cerut demisia, domnul Vlad Voiculescu, domnul Cioloș și toți cei din partea așa-numiților haștagi mi-au cerut demisia. Domnule Ciutacu, eu îmi dau demisia, dar mie să îmi spună USR și DIICOT care este vina mea, vina soțului mei, vina consilierei mele, a surorii mele, care a fost într-un birou educațional pentru copii, nicidecum persoane cu dizabilități sau bătrâni”, a declarat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

”Atribuțiile surorii mele au fost și sunt doar pentru programe educaționale copii, nu a avut nicio oră, un minut sau o secundă cu licențiere, control, verificare cămine de bătrâni sau persoane cu dizabilități. Nici nu face parte dintr-un compartiment economic, achiziții, ca să se poată specula, prin extensie, că poate ar fi avut vreo influență!

Rog, din nou, instituțiile statului să aducă dovezile! Unde a fost sora mea șefă la azil, la care azil? În ce județ, în ce oraș?! Eu, în acea secundă, îmi dau demisia de la Minister! Își dă demisia și soțul meu de la Primăria Voluntari și ieșim complet din viața publică!”, s-a plâns Firea la RTV.

ADVERTISEMENT

Momentan, Tribunalul București a decis ca patru persoane să fie arestate preventiv în această anchetă, de la ”azilele groazei” din Voluntari și Afumați. Aici, zeci de bătrâni au fost chinuiți mai bine de doi ani de zile, fără ca autoritățile să facă nimic, deși ar fi existat multe dovezi că ceva în neregulă se întâmplă.

”La data de 05.07.2023 judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, au dispus arestarea preventivă a 4 inculpați, arestarea la domiciliu a 11 inculpați, măsura controlului judiciar față de 6 inculpați, pentru o perioadă de 60 de zile și continuarea cercetărilor cu 3 inculpați în stare de libertate.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au formulat contestație față de încheierea prin care s-a dispus măsura arestului la domiciliu, controlului judiciar și continuării cercetărilor cu inculpați în stare de libertate”, a transmis DIICOT referitor la acest caz.

În rest, 24 de inculpați au fost reținuți pentru 30 de zile. Din totalul de 98 de persoane vătămate, șase au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. ”La data de 04.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu polițiști din cadrul Direcția de Investigații Criminale, pun în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și pe raza județelor Ilfov, Ialomița, Argeș, Călărași, Constanța și Olt, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2020, pe raza județului Ilfov au fost constituite două grupuri infracționale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile. Exploatarea persoanelor vătămate, persoane vârstnice sau aflate în incapacitatea de a se îngriji singure, a fost realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante.

Prin exploatarea muncii neremunerate, prin constrângere și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire, scopul final fiind concretizat în obținerea, pe nedrept, de către liderii grupurilor infracționale organizate și de către ceilalți membri a unor foloase patrimoniale, prejudiciul estimat fiind în sumă de peste 5,2 milioane lei”, au mai transmis procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT