News

Gabriela Firea, candidatul PSD la primăria Capitalei? Mesajul primit de la Marcel Ciolacu

Gabriela Firea a anunțat, marți seara, ce mesaj i-a transmis Marcel Ciolacu în legătura cu posibilitatea ca ea să fie candidatul PSD la primăria Capitalei.
08.08.2023 | 23:51
Gabriela Firea candidatul PSD la primaria Capitalei Mesajul primit de la Marcel Ciolacu
Va fi Gabriela Firea candidatul PSD la primăria Capitalei? Mesajul primit de la Marcel Ciolacu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a avut, marți seară, o apariție televizată în care a vorbit, printre altele, despre șansele ca în 2024 să fie candidatul PSD la primăria Capitalei. Fostul ministru al familiei dezvăluie ce i-a transmis Marcel Ciolacu.

Va fi Gabriela Firea candidatul PSD la primăria Capitalei? Mesajul primit de la Marcel Ciolacu

La mijlocul lunii iulie, ministrul familiei, Gabriela Firea, a demisionat din Guvern. Ea s-a suspendat atunci și din funcția de președinte al PSD București. Decizia a venit în contextul scandalului național legat de azilele groazei.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, în spațiul public s-a vehiculat scenariul conform căruia ieșirea Gabrielei Firea din Executivul Ciolacu ar putea echivala cu ieșirea acesteia și din cursa pentru funcția de primar general Capitalei.

Marți seară, la Antena 3, Firea a dezvăluit că Marcel Ciolacu i-a spus că rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei. Fostul edil al Bucureștiului din perioada 2016-2020 a afirmat însă că decizia poate fi schimbată.

ADVERTISEMENT

Domnul președinte mi-a spus că eu sunt candidatul, că nu vede o altă persoană din cadrul PSD Bucureşti. Domnul preşedinte mi-a spus foarte clar că are informații, ca prim-ministru ştie că sunt nevinovată. Că vina mea a fost că am avut încredere în oameni.

Vina mea este faptul că consiliera mea a avut legătură cu acea persoană implicată în cămine, nu eu direct, nici consiliera direct. Ştie că sunt nevinovată. În momentul acesta este dificil, dar din punctul domniei sale de vedere, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”, spune Gabriela Firea, la postul de știri.

ADVERTISEMENT

Discuția la care face referire Gabriela Firea a avut loc în momentul în care ea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei. S-a întâmplat asta pe data de 14 iulie 2023.

Gabriela Firea, conștientă că decizia partidului se poate schimba

Optimismul Gabrielei Firea și convingerea că PSD-ul va merge cu ea candidat la Capitală nu sunt la cote maxime. În aceeași ieșire publică, aceasta a spus că situația se poate schimba. Dacă acest lucru se va întâmpla, Firea dă asigurări că nu va fi extrem de afectată.

ADVERTISEMENT

”Decizia politică aparține partidului și conducerii. Nu cred că ar fi un motiv foarte mare de supărare din partea mea dacă se va lua o altă decizie. Eu am răspuns cu informațiile pe care le dețin și cu discuțiile concrete cu domnul președinte.

De aici înainte, ce sondaje se vor realiza, ce analize se vor efectua de consultanți, ce sfaturi vom primi, dacă să menținem această candidatură sau nu și anul viitor. E prematur să răspund acum”, a mai spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT