News

Ce candidat ar putea arunca PSD în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei în locul Gabrielei Firea. Două nume în cărți

Odată cu suspendarea Gabriele Firea din PSD, formațiunea lui Marcel Ciolacu analizează ce candidat ar putea arunca în lupta pentru Primăria Capitalei, la alegerile din 2024.
17.07.2023 | 22:09
Ce candidat ar putea arunca PSD in lupta pentru Primaria Generala a Capitalei in locul Gabrielei Firea Doua nume in carti
Ce candidat ar putea arunca PSD în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei în locul Gabrielei Firea. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

PSD analizează deja variantele de candidat cu care s-ar putea prezenta pentru lupta la Primăria Generală a Capitalei. În 2024, conform celor mai noi informații, doi edili de sector ar fi în cărțile social-democraților.

Ce candidat ar putea arunca PSD în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei în locul Gabrielei Firea

În mod oficial, începând de luni, 17 iulie, Gabriela Firea nu mai este președinte al PSD București. Într-o declarație susținută în fața jurnaliștilor, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că în Consiliul Politic Național s-a votat suspendarea Gabrielei Firea de la conducerea PSD Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În locul său, interimar, a fost numit Paul Stănescu. ”Nu există autosuspendare în statut, de aceea, s-a și supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp și numirea domnului Paul Stănescu în funcția de președinte interimar al organizației București”, a declarat Ciolacu.

Dată fiind această decizie, premierul a fost întrebat în legătură posibilitatea ca Firea să mai candideze la alegerile locale. Liderul PSD a fost întrebat direct dacă o mai susține pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Răspunsul: ”În acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Vom vorbi atunci când este momentul”.

ADVERTISEMENT

În culise, se pare că social-democrații s-ar gândi și la alternative pentru Firea. Din informațiile oferite de Știrile ProTV, liderii partidului ar avea deja două nume dintre care ar putea alege un candidat pentru Primăria Municipiului București (PMB).

Pe această listă scurtă s-ar afla primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. Partidul acestuia, București 2020, a fuzionat săptămâna trecută cu cel al social-democraților. Un al doilea nume al PSD pentru PMB ar fi primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, anunțată candidat PSD la Primăria Capitalei încă din martie 2023

În urmă cu mai puțin de o jumătate de an, în martie 2023, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dădea asigurări că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei. Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el?

ADVERTISEMENT

E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate”, a spus Ciolacu, atunci, la postul de știri România TV.

ADVERTISEMENT